Πολιτική|09.02.2022 07:10

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο η αποπομπή Λιβανού – Πυρά μετά την αποκάλυψη του διαλόγου για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Βούλα Κεχαγιά

Νέα εξόρμηση στην περιφέρεια σχεδιάζει προς το τέλος της εβδομάδας ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τους πολίτες εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος αλλά και με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές να προβάλει για την Κουμουνδούρου ως η μόνη διέξοδος για τη χώρα.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αποκλείεται να έχει ενδεχομένως σε νομούς της Πελοποννήσου και συναντήσεις με αγρότες προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που ταλανίζονται από την ακρίβεια και τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα, πραγματικότητα που τούς οδηγεί  και σε κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής που συνέρχεται για να συζητήσει για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχε ως επίκεντρο την διερεύνηση της πιθανότητας χειραγώγησης μέσων ενημέρωσης μέσω της “λίστας Πέτσα” αλλά και τις σχέσεις  συγκεκριμένης δημοσκοπικής εταιρείας με την κυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση αυτή δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στις τελευταίες αποκαλύψεις που προέκυψαν από τα χείλη στελεχών της ΝΔ πως την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 οι εκλογές κερδήθηκαν από την γαλάζια παράταξη διότι μοιράστηκαν αφειδώς χρήματα μέσα από σακούλες όχι μόνο σε πυρόπληκτους αλλά και σε όποιον έβρισκαν οι “διανομείς” μπροστά τους.

Η αποπομπή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού εξ αφορμής αυτής της αποκάλυψης αποτελεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ απόρροια της κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη και δεν προέκυψε για λόγους ηθικής και αξιών. Η Κουμουνδούρου συνέχισε και χθες να “πυροβολεί” το Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκαλύψεις σχολιάζοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι “εύθικτος” και “ηθικός”, είναι ένας πρωθυπουργός που βλέπει την κυβέρνησή του να καταρρέει.

Μάλιστα κάνει αναφορά στην “ηθική” του πρωθυπουργού που δεν ενοχλείται από τις αποκαλύψεις για τον “ρουσφετολόγο” κ. Γεωργαντά, ούτε από τους “χαριεντισμούς” του κ. Γεραπετρίτη και του υπόδικου Φουρθιώτη, ούτε από επικίνδυνο πρόγραμμα Προγεννητικής Αγωγής, τις ακροδεξιές φαντασιώσεις της Ελληνικής Αγωγής και τη διασύνδεση-όπως καταγγέλλει- του σύγχρονου σκοταδισμού με το υπουργείο Παιδείας. Καταλήγει λέγοντας ότι η “ηθική” του κ. Μητσοτάκη βαδίζει πάνω στα γέλια των στελεχών της ΝΔ για τους 49 νεκρούς της Ηλείας και την εργαλειοποίηση της καταστροφής.

Αλέξης ΤσίπραςΣπήλιος ΛιβανόςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία