Πολιτική|19.03.2022 07:07

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Τσίπρα στους πολίτες για μαζικές εγγραφές στο κόμμα ενόψει Συνεδρίου

Βούλα Κεχαγιά

Με προσωπικό του μήνυμα καλεί ο Αλέξης Τσίπρας τους πολίτες να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και να γίνουν μέλη σ’ ένα κόμμα της νέας εποχής.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος για την εγγραφή νέων μελών ενόψει του 3ου Συνεδρίου (14-17 Απριλίου) ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται το κεντρικό πρόσωπο και βάζει την προσωπική του σφραγίδα στο τέταρτο κατά σειρά βίντεο που έχει κυκλοφορήσει από την Κουμουνδούρου και παροτρύνει τους “σκεπτόμενους” αλλά και “διαφορετικούς” πολίτες να συμμετέχουν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μία νέα αρχή.

Ο χρόνος για το Συνέδριο μετρά αντίστροφα -απομένουν τέσσερις εβδομάδες για την έναρξή του- και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών και όλων εκείνων που θέλουν να γίνονται συνδιαμορφωτές κρίσιμων αποφάσεων , ώστε να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους το άνοιγμα στην κοινωνία.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα εγκρίνει η ΚΟΕΣ πριν από το Συνέδριο, όμως θα συνεχιστούν αμέσως μετά καθώς εφόσον εγκριθούν οι ρηξικέλευθες προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος θα πραγματοποιηθεί και νέα καμπάνια για την προώθηση των εγγραφών. Όσοι θα έχουν γίνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πριν από το Συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν για την ανάδειξη συνέδρων ή να θέσουν και οι ίδιοι υποψηφιότητα για το σώμα των συνέδρων και ασφαλώς να ψηφίσουν αργότερα μαζί με όλους όσοι εγγραφούν μετά τη λήξη του συνεδρίου και το νέο άνοιγμα του μητρώου για την εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα είναι το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά το πρώτο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για το κόμμα, να αποτελέσει στην πραγματικότητα μία νέα αρχή και να επιβεβαιώσει μέσα από το μετασχηματισμό του ότι είναι ένα ανοιχτό κόμμα.

“Δεν θέλουμε μαζί μόνο όσους δεν έχουν ενστάσεις και διαφωνίες για όσα κάνουμε. Θέλουμε μαζί μας κάθε σκεπτόμενο και διαφορετικό πολίτη. Αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά. Αυτούς που βλέπουν τον κόσμο αλλιώς. Τους ονειροπόλους, τους επαναστάτες, τους αγωνιστές, τους δημιουργούς, τους καλλιτέχνες” αναφέρει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας. Προσθέτει ότι θέλουμε “όσους μπορούν να μάς οδηγούν μπροστά, γιατί αυτοί που έχουν όραμα για έναν καλύτερο κόσμο είναι τελικά αυτοί που τον αλλάζουν. Ελάτε να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μία Νέα Αρχή. Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ελάτε να γίνετε εσείς το κόμμα της νέας εποχής. Γίνε εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Πάρε την Ελλάδα στα χέρια σου αύριο” καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να δώσει μία διαφορετική διάσταση στο επικείμενο συνέδριο με την παρουσία και ξένων ηγετών σε αυτό. Ένας από αυτούς θα είναι ο Ζόραν Ζάεφ.

Αλέξης Τσίπραςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία