Τσίπρας: Στρατηγικά τα λάθη της κυβέρνησης στο ενεργειακό
Newsroom
Την ανάγκη εκπόνησης σχεδίου «έκτακτης ανάγκης» από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση» στο ενεργειακό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή», σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας πως μεταξύ των «παραδοχών» που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η «αισχροκέρδεια» φτάνει το 1,5 δισ.
«Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό». «Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι «δεν υπάρχουν υπερκέρδη» αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη «ξαφνικά τα ανακάλυψε».
- Η λαοθάλασσα στήριξης του Iμάμογλου, το «αξέχαστο χαστούκι στον Ερντογάν» μέσα από τη φυλακή και το επερχόμενο μποϊκοτάζ
- «Αυτός ο άνθρωπος βγήκε στο δρόμο εκείνο το βράδυ να δολοφονήσει» - Συγκλονίζει ο σύζυγος της 50χρονης στον Λαγκαδά
- Οι προτεραιότητες του Μητσοτάκη, οι προθέσεις του Τσίπρα, το τάκλιν Βενιζέλου σε Αλιβιζάτο και τα αυθαίρετα στα νησιά
- Παπαφλέσσας: Άσωτος αρχιμανδρίτης, γυναικάς, αδίστακτος απατεώνας - Ο ηρωικός θάνατος στο Μανιάκι τον λύτρωσε