Πολιτική | 26.04.2022 16:14

Επίτιμο μέλος της ΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης η Αννέτα Καββαδία

Newsroom

Επίτιμο μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (PACE) του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανακηρύχθηκε στο Στρασβούργο η π.βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Αντιπρόεδρος της PACE και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας την περίοδο 2016-2019 – μέλος του Συμβουλίου ήδη από το 2015 - βραβεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/4) από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τίνυ Κοξ, ο οποίος εξήρε το έργο της και την άψογη συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά της η κ. Καββαδία, αφού ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη τιμή, αναφέρθηκε στις ξεχωριστές δυσκολίες της περιόδου 2015-2019 - με την Ελλάδα να βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο – τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να μπορέσει να ακουστεί σε ευρωπαϊκούς θεσμούς η φωνή της Αριστεράς και να καταστεί δυνατή η μεταστροφή ενός παγιωμένου, εναντίον της κλίματος στους κόλπους της συντηρητικής Ευρώπης.

Με αφορμή τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα, και ιδιαιτέρως τον πόλεμο στην Ουκρανία – μετά την παράνομη και απολύτως καταδικαστέα ρωσική εισβολή – μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινήματος ειρήνης, περισσότερου απαραίτητου παρά ποτέ. «Να μην παρασυρθούμε από τη γλώσσα και τη νοοτροπία του πολέμου. Η ιστορία της Ευρώπης μας δείχνει πού οδήγησε κάτι τέτοιο στο παρελθόν και τώρα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε διδαχθεί από αυτή. Η απάντηση δεν είναι, και δεν μπορεί να είναι, η τυφλή παράδοση στις σειρήνες του πολέμου, οι ασύδοτοι επανεξοπλισμοί, η εκ νέου διαίρεση της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Συμβούλιο της ΕυρώπηςΣΥΡΙΖΑβράβευσηΑννέτα Καββαδίαειδήσεις τώρα