Πολιτική|11.02.2019 09:04

Η απορία του Θεοδωράκη και η διευκρίνιση του Κουτσούµπα

Αντώνης Γκιόκας

Οταν ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας ολοκλήρωσε την οµιλία του, στο βήµα ανέβηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είπε: «Μου κάνει εντύπωση που όσοι κάθονται στα έδρανα εξ αριστερών µου θα ψηφίσουν υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ».

Τότε, ο γενικός γραµµατέας του ΚΚΕ του φώναξε: «Οχι όλοι! Ενα τµήµα. Εχουµε άλλωστε διάδροµο ενδιάµεσα σαν διαχωριστική γραµµή», µε τον Σταύρο να του απαντά «δεν αναφέροµαι σε εσάς».

Ο Κουτσούµπας συνέχισε τον διάλογο, συµπληρώνοντας «το ξέρω. Για να καταγραφεί στα πρακτικά το είπα». Η παρέµβαση του γραµµατέα του ΚΚΕ είχε σαφή στόχο, να µην τσουβαλιαστεί το κόµµα του που πολέµησε τη Συµφωνία των Πρεσπών -κυρίως- γι’ αυτόν τον λόγο µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απορία όµως του επικεφαλής του Ποταµιού µε εντυπωσίασε.

Διότι, αν ως δηµοσιογράφος ή ως πολιτικός αρχηγός παρακολουθούσε τις κατά καιρούς θέσεις του Συνασπισµού ή του ΣΥΡΙΖΑ, θα θυµόταν ότι αυτό το κοµµάτι της Αριστεράς στο οποίο αναφέρθηκε δεν ήταν και πολύ αντιΝΑΤΟϊκό. Ισα ίσα που πολλές φορές είχε κόντρα µε τον Περισσό για το θέµα της Βορειοατλαντικής Συµµαχίας. Γιατί όντως ορισµένοι µπερδεύουν τις θέσεις των κοµµάτων της Αριστεράς, πολλές φορές εσκεµµένα...

Το ΠοτάμιΚΚΕΣταύρος ΘεοδωράκηςΔημήτρης Κουτσούμπας