Πολιτική|07.06.2022 12:00

Ο Μπαχτσελί κάνει το άσπρο μαύρο: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Για προβοκάτορα κατηγόρησε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Ο Μπαχτσελί υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπαθεί να προκαλέσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία και προκάλεσε τους Έλληνες, όποιος θέλει να πνιγεί στο Αιγαίο, να κοπιάσει. Ο ηγέτης του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) αναφέρθηκε και στα Δωδεκάνησα ωσάν να είναι τουρκικά, ενώ απείλησε ότι όποιος ακουμπήσει τους Τούρκους, θα του ξεριζώσουν την καρδιά.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες χώρες, που ενοχλούνται από την αποφασιστική και ηρωική στάση της Τουρκίας, ρίχνουν την Ελλάδα στο γήπεδο ως ατού. Ο Μητσοτάκης αποπειράται να γίνει και πάλι υποχείριο, όπως έκαναν επανειλημμένως οι πρόγονοί του, και τα λόγια και οι πράξεις του, που κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο, οδεύουν γρήγορα προς το σημείο να ξεχειλίσει το ποτήρι» ανέφερε ο Μπαχτσελί και πρόσθεσε:

«Ο αλαζόνας Μητσοτάκης, που επιχείρησε να προκαλέσει την Τουρκία, επισκεπτόμενος νησιά, των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται και που είναι κάτω από τη μύτη μας, προσπαθεί να προκαλεί συνεχώς, προκειμένου να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική θάλασσα και, εάν χρειαστεί, να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης. Ο ιμπεριαλισμός του Μήτσο(τάκη) ξεπερνά τα όρια. Με τον ισχυρισμό ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται πίσω του, κάνει το λάθος να δείχνει το ρόπαλο στην Τουρκία. Επιθυμία μας είναι το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα γαλήνης και γαλήνης και έτσι να μείνει. Αν συμβεί το αντίθετο, μόνο ο άμοιρος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα υποστούν τις συνέπειες. Ο Μητσοτάκης, που ταξίδεψε από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί, δείχνοντας τα όπλα στην Τουρκία και έκανε το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας μας αντικείμενο παραπόνων όπου κι αν πήγε, να ξέρει ότι όποιος καβαλάει το άλογο, πέφτει πολύ γρήγορα και ότι στα βουνά που εμπιστεύεται, θα χιονίσει. Τα χέρια των εχθρών θα σπάσουν και θα πεταχτούν. Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο, δεν πρέπει να σταματήσουν να εμφανίζονται μπροστά μας. Το τουρκικό έθνος δεν παραιτείται από τα δικαιώματά του, δεν επιτρέπει να σφετεριστούν τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, η ελληνική κυβέρνηση, που εξόπλισε τα νησιά, που θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα, είναι ένοχη και υπεύθυνη απέναντι στα μάτια της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου. Τα πρόσωπα και οι καρδιές των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία. Όποιος ακουμπήσει τις φλέβες μας να ξέρει καλά ότι θα του ξεριζώσουμε την καρδιά. Και ας του βάλουμε καλά στο άθλιο μυαλό του ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε στο θέμα της εθνική μας τιμής», δήλωσε ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος στην Τουρκία.

Όλες οι ειδήσεις:

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: Η προκλητική ρητορική να μη μεταφραστεί σε ένταση επί του πεδίου – Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιδότηση ρεύματος: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Αναλυτικός οδηγός για τους δικαιούχους

Μετά τον κορονοϊό, τι; Έρχονται και νέες πανδημίες λέει ο Παυλάκης – Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τέταρτη δόση εμβολίου

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες χώρες της Ευρώπης για κολύμπι: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ΤουρκίαΑιγαίοΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝτεβλέτ Μπαχτσελίειδήσεις τώρα