Πολιτική|09.06.2022 14:12

Οικονόμου για κατηγορίες σε βάρος Λιμενικών: Πρόκειται για ανυπόστατη συκοφαντία σε βάρος της χώρας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Σ. Κούλογλου και τον Ι. Αποστολόπουλο εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά του Λιμενικού Σώματος .

Όπως είπε πρόκειται για μια ακραία συκοφαντία σε βάρος της χώρας και ανυπόστατες κατηγορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από πουθενά και έπρεπε να είναι αυτονόητη η αντίδραση οποιοδήποτε παρακολουθούσε αυτές τις ανυπόστατες προκλητικές κατηγορίες απέναντι στην χώρα.

Ο κ. Οικονόμου, παράλληλα, θύμισε ότι η ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας έχει εξετάσεις διεξοδικά καταγγελίες, δεδομένα ανθρώπους, μάρτυρες με μεθοδολογία που δεν αμφισβητείται και κατέληξε ότι καμία από αυτές τις καταγγελίες ή οι φήμες δεν ευσταθούν.

Σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε πως αντιμετωπίζουμε το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και αποδομούμε όλους τους ανιστόρητους και ισχυρισμούς.

«Δεν παρακολουθούμε τις προκλήσεις σε προσωπικό επίπεδο και από την άλλη πλευρά είναι γνωστό σε όλους ότι η χώρα έχει αναβαθμίσει και το γεωστρατηγικό και το γεωπολιτικό της αποτύπωμα προκειμένου να υπερασπιστεί ανά πάσα στιγμή την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα», προσέθεσε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην απόφαση της Δικαιοσύνης για το Ιρανικό πετρελαιοφόρο ξεκαθάρισε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει συνδέσει τα δύο περιστατικά. Πάντως, συμπλήρωσε ότι υπήρξε απρόκλητη η συμπεριφορά των Ιρανών, την στιγμή που «η ελληνική δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το πλαίσιο τα στοιχεία και τις υποθέσεις και καλείται να αποφασίσει».

πλοίοειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΙράνΓιάννης Οικονόμου