Πολιτική|27.07.2022 07:26

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν προσπάθεια στοχοποίησης του Τσίπρα με φόντο τη δήλωση Πλεύρη για την καραντίνα και το προεδρικό

Βούλα Κεχαγιά

Καθόλου τυχαία δεν ήταν σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η χθεσινή επίθεση, επιπέδου τρολαρίσματος, του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Βλέπουν προσπάθεια στοχοποίησης του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου

Ο υπουργός ισχυρίστηκε στο OPEN πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χωρίς μάσκα κι έχοντας σπάσει την καραντίνα, γεγονός που η αξιωματική αντιπολίτευση εντάσσει σε μία προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση.

Εξ αυτού του λόγου και στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, η οποία προηγουμένως είχε ζητήσει δια του Νάσου Ηλιόπουλου την παραίτηση του κ. Πλεύρη, σημείωνε με νόημα: “Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση.

Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται”. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατήρησε αυτήν την άποψη ακόμη και αργότερα όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου αναγκάστηκε να πάρει δημοσίως αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του κ. Πλεύρη κι ενώ προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε διαρρεύσει τα στοιχεία που επιβεβαίωναν ότι ήδη από την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 23 Ιουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν αρνητικός σε μοριακό έλεγχο για ανίχνευση covid.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται τη δημοσκοπική πίεση και τις πιέσεις που ασκεί στην κυβέρνηση η κοινωνική δυσαρέσκεια τόσο πιο οξύς και unfair θα γίνεται απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά στον αρχηγό της και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν πως ο πρωθυπουργός κράδαινε τη σημαία των πρόωρων εκλογών κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί την τοξικότητα και την πόλωση στη χώρα, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι η Κουμουνδούρου βρίσκεται πίσω από την εμπρηστική επίθεση στον όμιλο Real. Ως εκ τούτου κατά την αξιωματική αντιπολίτευση η χθεσινή αντίδραση του κ. Πλεύρη εντάσσεται σε έναν άθλιο αντιπερισπασμό που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα δυσβάσταχτα προβλήματα της καθημερινότητας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚορονοϊόςκαραντίναΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςκυβέρνησηΘάνος ΠλεύρηςΠροεδρικό Μέγαροειδήσεις τώρα