Πολιτική|28.07.2022 19:00

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φρένο» στις αυξήσεις παγίων με πλαφόν που θεσμοθετεί η κυβέρνηση – Τι είπε ο Σκρέκας

Newsroom

Στην τροπολογία που επιχειρεί να βάλει φρένο στις αυξήσεις του παγίου που προχωρούν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από το βήμα της Βουλής.

«Κάποιο προμηθευτές πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Γι’ αυτό και σήμερα φέρνουμε τροποποίηση και επιβάλλουμε ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ για πάγιες χρεώσεις στους προμηθευτές. Το ανώτερο που μπορούν αν έχουν είναι 5 ευρώ. Τους περιορίζουμε και βάζουμε πλαφόν», είπε.

Τι είχε πει ο Παπαθανάσης στο OPEN

Την κατάθεση τροπολογίας είχε προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης  Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Άκη Παυλόπουλο στην τηλεόραση του OPEN.

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως: «1,1 δισ. ευρώ για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα τιμολόγια. Αυτό αναστέλλει πλήρως την ρήτρα αναπροσαρμογής, μειώνει κατά 100% τα κοινωνικά τιμολόγια, κατά 90% τα οικιακά και 80% τα εμπορικά. Πολύ γρήγορα η κυβέρνηση κάλυψε όλο το πρόβλημα της ακρίβειας. Πολύ γρήγορα αντανακλαστικά, πολλά δισ. ευρώ για να στηρίξουμε αυτή την ενεργειακή κρίση. Η αναστολή έχει ανακοινωθεί για ένα χρόνο. Αναστέλλονται οι αυξήσεις των παγίων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους - Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές

Ακρίβεια στο ρεύμα: «Φρένο» στα πάγια - Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για τουρκική προκλητικότητα: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία της χώρας του, παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Forward: Nέο κεντρώο κόμμα στις ΗΠΑ επιχειρεί να «σπάσει» τον δικομματισμό

ηλεκτρικό ρεύμαλογαριασμοί ρεύματοςπλαφόνειδήσεις τώρα