Πολιτική|15.02.2019 14:38

Άμεση ανάλυση: Ολοταχώς κεντροαριστερά μέσω ανασχηματισμού

Newsroom

Στις 16 Δεκεμβρίου 2018 ο Θάνος Μωραΐτης που υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποχωρούσε από το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας σε επιστολή του ότι «η παράταξή μας είναι σε οριακό σημείο. Ή αλλάζει τώρα πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2019, δυο μήνες μετά, αναλαμβάνει υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «εξηγώντας» τι ακριβώς εννοούσε τότε και δίνοντας κεντροαριστερό άρωμα στον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το ίδιο μήνυμα στέλνει και η τοποθέτηση ως υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής του Άγγελου Τόλκα που μέχρι πριν 4 μήνες ήταν υπεύθυνος αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής αλλά αποχώρησε όταν -παρά τους σχεδιασμούς- δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άλλες επιλογές του πρωθυπουργού είναι αναμενόμενες, όπως η αναβάθμιση  του Γιώργου Κατρούγκαλου στη θέση του «κανονικού» υπουργού Εξωτερικών ή η προώθηση στελεχών της νέας γενιάς σαν τον βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα και την μέχρι τώρα διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Τελικά, επειδή ο ανασχηματισμός είναι… μίνι, αυτό που έχει σημασία είναι ότι «προαναγγέλλει» το «χρώμα» του ευρωψηφοδελτίου που θα είναι κεντροαριστερό από την πλευρά της διεύρυνσης  και πιο νεανικό από την συριζαϊκή του όψη.

εκλογέςΜαξίμουανασχηματισμός