Πολιτικός «σεισμός» με την υπόθεση παρακολουθήσεων: Τα μηνύματα Μητσοτάκη και η σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης
NewsroomΤα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων έριξαν «λάδι στη φωτιά». Η αξιωματική αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για «ψέματα» και τον κάλεσε να παραιτηθεί, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης -που ήταν και το θύμα της υπόθεσης- τον κάλεσε να ανακοινώσει ποιος είναι ο εθνικός λόγος της παρακολούθησής του.
«Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πρώτη του αντίδραση στις δηλώσεις Μητσοτάκη.
Από πλευράς της, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με ανακοινώσεις αλλά και με αίτημα -το οποίο έγινε αργότερα δεκτό- του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τασούλα για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής και για διεξαγωγή συζήτησης αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων που έφερε τα «άνω κάτω» στην πολιτική σκηνή.
Η επιχειρηματολογία Μητσοτάκη «πάσχει νομικά και πολιτικά»
Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι οι εξηγήσεις του πρωθυπουργού και η επιχειρηματολογία του πάσχουν και νομικά και πολιτικά.
Πολιτικά αναρωτιούνται πώς γίνεται κάτι να είναι νόμιμο και να μπορεί ο πρωθυπουργός να το σταματήσει και θεωρούν ότι υπάρχει θέμα δημοκρατίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN. Για αυτό ο κ. Ανδρουλάκης καλεί κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που είναι δημοκράτες να υπερασπιστούν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος.
«Ναι» στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα
Δεκτό έκανε η κυβέρνηση, το απόγευμα της Δευτέρας, το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής και συζήτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, «Η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια».
«Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου», συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Της παραπάνω απόφασης είχε προηγηθεί αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και για διενέργεια έκτακτης προ ημερησίας συζήτησης σχετικά με το «φλέγον» ζήτημα των παρακολουθήσεων.
Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα και η επιστολή του
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον είχε ενημερώσει ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ.
«Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές»
Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλαδή στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τασούλα να ανταποκριθεί στο αυτονόητα δημοκρατικό του καθήκον να διευκολύνει να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητες της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου και εκτάκτως να ορίσει προ ημερησίας συζήτηση.
Αναλυτικά η επιστολή Τσίπρα:
«Κύριε Πρόεδρε,
Η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο.
Μετά από ορυμαγδό αποκαλύψεων αναδεικνύεται ότι η υπαγόμενη διοικητικά υπό τον πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αντί να επικεντρώνεται απολύτως στην αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων εθνικής ασφάλειας της χώρας, είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας σειρά παρακολουθήσεων μέσω άρσης απορρήτου επικοινωνιών ανθρώπων που αποτελούσαν στόχους με πολιτικό ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, όχι τυχαία τα ίδια πρόσωπα την ίδια περίοδο έπεσαν θύματα κατασκοπευτικού λογισμικού.
Σήμερα δεν μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια πόσοι και ποιοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή άλλοι πολίτες, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κατασκοπευτικού ενδιαφέροντος και υπέστησαν παρακολούθηση με άρση του απορρήτου τους, ποιοι εκτέλεσαν αυτές τις πράξεις, με τι σκοπό και με ποια ανταλλάγματα.
Ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο.
Παράλληλα, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα στηριχθεί σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προφανώς για να αποφύγει και πάλι, άμεσα, στον πλέον κρίσιμο πολιτικά χρόνο, τον έλεγχο στον οποίο θα τον υπήγαγε η αντιπολίτευση.
Ενόψει του ότι την περίοδο αυτή η Βουλή τελεί σε καθεστώς άτυπης μη λειτουργίας της Ολομέλειας και των Τμημάτων της λόγω θερινών διακοπών και ενόψει του ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιθυμούμε άμεσα να πέσει φως σε όσα έχουν συμβεί με την ύψιστη διαλογική διαδικασία κριτικού ελέγχου και συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, σας καλώ να διακόψετε άμεσα τις θερινές διακοπές, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Σας ζήτω να ανταποκριθείτε στο αυτονόητο δημοκρατικό σας καθήκον να διευκολύνετε να ασκηθούν το συντομότερο όλες οι αρμοδιότητές της νομοθέτησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και εκτάκτως να ορίσετε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ».
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης - Οι «αιχμηρές» ανακοινώσεις των κομμάτων
Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση παρακολουθήσεων.
Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, ο οποίος χαρακτήρισε την επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ως νόμιμη, αλλά πολιτικά μη αποδεκτή.
«Σκληρή» αντίδραση Ανδρουλάκη
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του μετά την τοποθέτηση Μητσοτάκη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός "νόμιμου λάθους" για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο».
«Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη; Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε;» ρώτησε σε άλλο σημείο της δήλωσής του.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί» και υπογράμμισε πως «το κατασκοπευτικό "υπερόπλο" Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό μου τηλέφωνο ενώ λίγες μέρες πριν είχα τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ».
«Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» υπογράμμισε έπειτα, μεταξύ άλλων.
«Δεν θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ.Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας» επισήμανε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.
«Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη, να υπερασπιστούμε την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς, που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Μία «αιχμηρή» απάντηση έδωσε και η αξιωματική αντιπολίτευση στο μήνυμα του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ενοχή και τόνισε πως πρόκειται για «αλαζόνα, αμετανόητο και ψεύτη».
Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «Εμφανίστηκε αλαζόνας και αμετανόητος εκτός από ψεύτης. Ζήτησε ελαφρυντικά λόγω μειωμένου καταλογισμού, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ήξερε τι γίνεται ούτε στους πιο εθνικά ευαίσθητους τομείς του επιτελικού του κράτους».
Μάλιστα, παρέθεσε τα εξής σημεία:
- «Πρόσθεσε στα ψέματα του κ. Οικονόμου, του κ. Γεραπετρίτη, του κ. Πιερρακάκη, των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, που επί εβδομάδες αρνούνται τις παρακολουθήσεις, το τερατώδες ψέμα, ότι δεν γνώριζε τίποτε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Την οποία εξακολουθεί να χαρακτηρίζει νόμιμη.
- Έπλεξε το εγκώμιο για τον εθνικό ρόλο της ΕΥΠ, αλλά στην προσπάθειά του να αποσείσει της δικές του ευθύνες δεν δίστασε να την εμφανίσει ως μια υπηρεσία όχι μόνο ανοργάνωτη, αλλά και εκτός ελέγχου.
- Δεν τόλμησε να προφέρει ούτε τη λέξη Predator, προσπαθώντας να αφήσει εκτός κάδρου διαπιστωμένες παρακολουθήσεις με το λογισμικό αυτό, που η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και την προμήθειά του από κρατικές υπηρεσίες.
- Αναφέρθηκε μόνο στην περίπτωση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, χωρίς όμως να εξηγήσει πώς και γιατί η ΕΥΠ αποφάσισε μια τέτοιου είδους πρωτοφανή ενέργεια. Δεν είπε, επίσης, κουβέντα για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, όπως του Θ. Κουκάκη.
- Δεν απάντησε στο ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη και έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πόσους ακόμα πολίτες, δημοσιογράφους και πολιτικούς και γιατί έχει θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
- Εμφανίστηκε ως αναμορφωτής της ΕΥΠ, ενώ ο ίδιος έχει αρνηθεί με πείσμα όλες τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης. Διόρισε έναν έμπιστό του ως επικεφαλής της, αλλάζοντας ακόμα και τον νόμο. Στέρησε από την ΑΔΑΕ με νυχτερινή τροπολογία το δικαίωμα να ενημερώνει τους "στόχους" παρακολουθήσεων. Οργάνωσε την επιχείρηση απόκρυψης και ψέματος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Για να φτάσει ο μηχανισμός προπαγάνδας του Μαξίμου να εμπλέκει τρίτες χώρες στο σκάνδαλο, αλλά και να διοχετεύει άθλιες συκοφαντίες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».
«Για ένα πράγμα έπεισε ο κ. Μητσοτάκης με την κακοστημένη προσπάθεια της τηλεοπτικής του απολογίας. Ότι είναι ένοχος, αλλά και ότι δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά υποκρισία, καμιά διαστρέβλωση για να διασώσει τον εαυτό του. Τελικώς: Δεν είχε το θάρρος να πράξει το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δηλαδή να παραιτηθεί. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο πολιτικό λάθος, που προστίθεται στο πολιτικό έγκλημα των παρακολουθήσεων» υποστήριξε παράλληλα.
«Ας είναι βέβαιος ότι η αλήθεια δεν θα κρυφτεί κάτω από το τσιμέντο της ελεγχόμενης ενημέρωσης και τη λάσπη του προπαγανδιστικού του μηχανισμού. Το απόστημα έσπασε και η αλήθεια θα βγει στο φως, θέλει δε θέλει. Οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΚΚΕ: «Αστείες δικαιολογίες περί λάθους»
Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε και το ΚΚΕ.
«Ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί, πίσω από αστείες δικαιολογίες περί "λάθους" και "ολισθήματος", να κρύψει τη βασική πλευρά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, που δεν είναι άλλη από την απόλυτη προσήλωσή του στη διαμόρφωση ενός σκοτεινού και επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που σταθερά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού», τονίζει, μεταξύ άλλων το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.
ΜέΡΑ25: Η παράσταση «Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε» έλαβε τέλος
«Στο Θέατρο Σκιών που είναι η "Μητσοτάκης Α.Ε.", η παράσταση "Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές" ολοκληρώθηκε με το σημερινό διάγγελμα, και ήταν μια κακή παράσταση», υπογράμμισε από πλευράς του το ΜέΡΑ25.
Όπως σχολίασε, μεταξύ άλλων, το κόμμα, «ο κ. Μητσοτάκης, που από την πρώτη μέρα πήρε στην προσωπική του ευθύνη την ΕΥΠ, στριμώχτηκε μόνος του στη γωνία: πολύ απλά δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στους "από κάτω"», ενώ συμπληρώνει: «Επίσης, το πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα των "εξωτερικών εχθρών" και "υβριδικών απειλών" που "επιβουλεύονται την πατρίδα μας" δεν αρκεί για να δικαιολογήσει γιατί η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσε οτιδήποτε έχει καρδιακό παλμό εντός της Επικράτειας».
Το ΜέΡΑ25 κατέληξε:
«Ήρθε η ώρα λοιπόν, όχι μόνο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για την ολική ρήξη με το απολυταρχικό - ολιγαρχικό καθεστώς που τον στήριξε και το οποίο ποντάρει τώρα σε λογικές ανώδυνης εναλλαγής».
Κριτική και από Βενιζέλο
Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη δήλωση στην οποία προχώρησε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος, ανέφερε πως «το μείγμα αίσθησης παντοδυναμίας και ακρισίας απέβη ανεξέλεγκτο. Το μοντέλο πρέπει συνεπώς να αλλάξει αμέσως. Αυτό είναι επιβεβλημένο για την παρούσα και κάθε μελλοντική Κυβέρνηση». Σημείωσε δε πως «η θέση του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη αλλά πολιτικά εσφαλμένη είναι μεγάλων διαστάσεων σφάλμα».
«Η πολιτική ευθύνη κρίνεται εντέλει εκλογικά. Το ζητούμενο για τους πολίτες πιστεύω και ελπίζω ότι είναι μια Κυβέρνηση ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας, προκλήσεις διεθνοπολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πρώτη από τις οποίες είναι όμως η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε στο τέλος της τοποθέτησής του ο κ. Βενιζέλος.
Τι υποστήριξε ο πρωθυπουργός
Τα χαρτιά του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, δύο ημέρες μετά τις παραιτήσεις – βόμβα του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντος άνοιξε τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός τόνισε, αναφερόμενος στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, πως επρόκειτο για «ένα ολίσθημα που δε μπορεί να σκιάσει ένα έργο (σ.σ. της ΕΥΠ), μετρήσιμο». Εκτίμησε δε πως «απαιτείται συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου λειτουργίας και της εποπτείας της ΕΥΠ»
Σε αυτό το πλαίσιο, και ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε 4 πεδία αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ:
- Ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ και της εποπτείας του κοινοβουλίου μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
- Αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την καλύτερη αξιοποίηση των πληροφοριών και της ΕΥΠ.
- Θωράκιση του πλαισίου νομίμων επισυνδέσεων για πολιτικά πρόσωπα.
- Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.
«Νόμιμη αλλά πολιτικά μη ανεκτή η παρακολούθηση Ανδρουλάκη»
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη «ήταν τυπικά επαρκής, αλλά πολιτικά μη αποδεκτή». Σημείωσε πως «η διαδικασία είχε την έγκριση ανώτατης εισαγγελέως, όπως ακριβώς ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε το 2018 από την προηγούμενη κυβέρνηση».
«Αυτό που έγινε μπορεί να ήταν σύμφωνο με το γράμμα του νόμου, ήταν όμως λάθος», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «δεν το γνώριζα και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ».
- «Ναι» της κυβέρνησης στο αίτημα Τσίπρα: Επισπεύδεται το άνοιγμα της Βουλής - Θα γίνει συζήτηση για τις παρακολουθήσεις
- Αργή πτώση τιμών στα καύσιμα - Κάτω από 2 ευρώ η βενζίνη σε 1 στα 2 πρατήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
- Oσα είπε και όσα δεν απάντησε το διάγγελμα Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις
- Θρίλερ στο Μπρονξ: Ηθοποιός έπεσε από τον 6ο όροφο με τη σύζυγό του – Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
- Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
- Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες