Πολιτική | 26.08.2022 15:18

Βαρουφάκης στη Βουλή: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φως στο ζήτημα της παρακολούθησής του έριξε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης. Όπως υποστήριξε, ποτέ δεν είπε ότι τον παρακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και μάλιστα αποκάλυψε ιδιωτική του συνομιλία με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

«Ο Ρουμπάτης μου είχε πει ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες παρά μόνο εάν παρακολουθούν ξένους που είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ», είπε αναφερόμενος ουσιαστικά στην τρόικα.

Όπως υπαινίχθηκε ο Γ. Βαρουφάκης η τρόικα ήταν υπό παρακολούθηση και αναπόφευκτα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες άκουγαν και τον ίδιο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κοντά στο γραφείο του τότε υπήρχε βανάκι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών το οποίο έκανε της υποκλοπές. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ΕΥΠ έχει υποχρέωση να κάνει αυτή τη δουλειά, αναφερόμενος προφανώς στις παρακολουθήσεις των τροϊκανών.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη αποτέλεσε θύμα παρακολούθησης και από την NSA. «Τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα θα σας δώσω τη δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων όπου η NSA με παρακολουθεί», είπε και προσέθεσε ότι εγκάλεσε τον Γ. Ρουμπάτη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ό,τι αφορά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Γιάνης Βαρουφάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΜέΡΑ25ΕΥΠ