Πολιτική|10.09.2022 10:39

Πέτσας στο Open για ΔΕΘ 2022: Πακέτο μέτρων που θα ανακουφίζει πολλούς

Newsroom

«Ναι υπάρχει ένα τέτοιο πακέτο μέτρων που θα ανακουφίζει πολλούς». Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα απαντώντας σε ερώτηση αν τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ 2022 ο πρωθυπουργός αρκούν να να «βγάλουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

«Το βασικό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι ότι έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου κατά 1200%. Επομένως, είναι λογικό ότι ακόμα και σε ακραίες συνθήκες όπως οι τωρινές να προσπαθούμε να μετατοπιστούμε στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επομένως, θα υπάρχει σοβαρή παρέμβαση όσον αφορά πετρέλαιο θέρμανσης. Θα γίνει μία συνολική προσπάθεια ανακούφισης με τα εναλλακτικά καύσιμα», είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», στην τηλεόραση του OPEN.


«Αυτό που επίσης είναι βέβαιο είναι ότι δεν είναι μία συγκυριακή πολιτική της κυβέρνησης η μείωση των φόρων ή η στήριξη των νέων ζευγαριών. Άρα αυτά τα δύο είναι ένα πακέτο που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια, απλώς με την αύξηση που υπάρχει στην ακίνητη περιουσία έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στα νέα ζευγάρια», εξήγησε στο Open και την εκπομπή «Τώρα μαζί».

Για την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη περί παρακολούθησης με το λογισμικό predator σχολίασε: «Το τάιμινγκ λίγο ξενίζει. Επέλεξε κανείς να το κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο που είναι ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην οικονομία όπως ξέρετε λόγω της ΔΕΘ και όλο το προηγούμενο διάστημα του ενός μηνός δεν είχαμε ακούσει κάτι από τον κ. Σπίρτζη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Πέτσαςπετρέλαιο θέρμανσηςειδήσεις τώραΔΕΘΔΕΘ 2022