Πολιτική | 13.09.2022 15:48

Κουμουτσάκος για ΕΥΠ: Δεν νοούνται ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια φράση που επιδέχεται… ερμηνειών διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στη Βουλή την Τρίτη. Ειδικότερα, ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στη λειτουργία της ΕΥΠ, πως «ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα δεν νοούνται»!

Νωρίτερα, ο ίδιος σημείωσε ότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, απαιτείται όχι μόνο βελτίωση της επιχειρησιακής επάρκειας της ΕΥΠ αλλά και η συνολική επαναξιολόγηση του πλαισίου ελέγχου και εποπτείας της.

«Είναι προφανές ότι οι αλλαγές αυτές πρέπει να κινηθούν στη λεπτή γραμμή του σεβασμού δυο πολύτιμων αγαθών: της πλήρους προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και το ύψιστο καθήκον της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό πρέπει να διασφαλίζεται κάθε ημέρα, κάθε ώρα, καθώς η ουσιαστική βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες είναι ένα διαρκές αίτημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατία Σημείωσε, δε, ότι «στην αστική φιλελεύθερη δημοκρατία που η δική μας παράταξη υπηρετεί η προστασία του απαραβίαστου της ιδιωτικής σφαίρας βρίσκεται στον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων, στην καρδιά της δημοκρατίας».