Πολιτική|03.10.2022 13:23

Οικονόμου: Παράθυρο για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πράγα - «Αν το ζητήσει η τουρκική πλευρά θα ανταποκριθούμε»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Παράθυρο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που το ζητήσει η τουρκική πλευρά άνοιξε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει δυναμιτίσει το κλίμα, επιδιώξει συνάντηση, η ελληνική πλευρά θα την αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», είπε, σημειώνοντα πάντως ότι στην Πράγα ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως κάνει και σε άλλες εμφανίσεις «ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους για ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, που τελευταία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά». «Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση», ξεκαθάρισε και προσέθεσε ότι είναι «αυτονόητο οι σύμμαχοί μας και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη να στέκονται απέναντι σε οποιαδήποτε διάσταση πρόσκλησης στη γειτονιά μας».

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε και την ατζέντα της έκτακης Συνόδου Κορυφής στην Τσεχία. Υπογράμμισε ότι θα συζητηθεί και το ενεργειακό, με τον πρωθυπουργό να αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών της Ε.Ε. «Είναι επιτακτική ανάγκη από την πλευρά της Ε.Ε., να δώσει άμεσες απαντήσεις στο πρόβλημα, όπως συνέβη στην πανδημία», είπε αναφορικά με τα ενεργειακά. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να μην υπάρξουν ζητήματα με την ενέργεια τον χειμώνα. «Δεν βρισκόμαστε εκεί, έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχουν διακοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάννης ΟικονόμουΚυριάκος ΜητσοτάκηςΤουρκίαελληνοτουρκικάΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα