Πολιτική|05.10.2022 07:43

ΝΔ: Οι γαλάζιες «γκρίνιες» για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και η… επιμονή Κυρανάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Τα εσωτερικά ζητήματα που ταλανίζουν τους βουλευτές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Πίσω από τις κλειστές πόρτες της αίθουσας της Γερουσίας οι «γαλάζιοι» εξέθεσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα… προβλήματά τους, καθώς επίσης και τα αιτήματά τους. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατούσε… μπλοκάκι, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα ορισμένα απ’ αυτά που τέθηκαν.  

Για παράδειγμα, αρκετή συζήτηση έγινε για την διεξαγωγή εκδηλώσεων από στελέχη που δεν έχουν επισήμως πάρει το χρίσμα του Υποψηφίου, καθώς επίσης και για τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν Υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τέθηκα από τον Γ. Λοβέρδο και σε δεύτερο επίπεδο από τον Α. Κουτσούμπα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά λέγοντας ότι «καλό θα είναι οι Υπουργοί να αποφεύγουν γενικά να κάνουν εκδηλώσεις στις περιφέρειες τους».   

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Κ. Κυρανάκης επέμεινε στην κριτική που πρόσφατα άσκησε στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, μετά απ΄ όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στο Πολυτεχνείο. Η κατάσταση, πάντως, δεν… εκτραχύνθηκε, καθώς ο παριστάμενος Γιάννης Οικονόμου δεν σήκωσε εκ νέου το γάντι στον βουλευτή, δεδομένου ότι πριν από λίγες μέρες τον είχε αδειάσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Κυρανάκης ζήτησε  η Νέα Δημοκρατία να επενδύσει ιδεολογικά στα Πανεπιστήμια και επανέλαβε ότι «μπορούμε να κάνουμε ένα πρότυπο πανεπιστήμιο».  

Τον λόγο συνολικά πήραν περισσότεροι από 27 βουλευτές, καθώς επίσης και η γαλάζια ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ. Ο Βασίλης Σπανάκης πρότεινε να έρθει ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη των πολιτών (στα πρότυπα αντίστοιχων παλαιότερων ρυθμίσεων), ο Διονύσης  μετέφερε στον πρωθυπουργό αιτήματα των συνταξιούχων αξιωματικών, ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μπούγας ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης των δασικών αρχών, από τον παριστάμενο Υπουργό, Γ. Αμυρά.  

Από την πλευρά της, τέλος, η  ευρωβουλευτής του κόμματος, Ελίζα Βόζενμπεργκ αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στην ευρωβουλή, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ένα καλύτερο κλίμα σε σχέση με παλαιότερα, καθώς αρκετές κοινοβουλευτικές ομάδες υποστηρίζουν τις θέσεις μας απέναντι στην Τουρκία.  

Ο πρωθυπουργός αφού άκουσε όλα όσα είχαν να καταθέσουν οι γαλάζιοι βουλευτές ξεκαθάρισε ότι ναι μεν είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες, ωστόσο όπως είπε μπροστά μας είναι μια δύσκολη περίοδος. Κάλεσε, δε, τους πάντες (Υπουργούς και βουλευτές) να τηρήσουν τις ισορροπίες ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα και την παρουσία τους στις περιφέρειες τους. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΚοινοβουλευτική Ομάδαειδήσεις τώρα