Πολιτική|20.10.2022 07:48

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Τσίπρα αγροτών στη Θεσσαλονίκη - «Καρφιά» στην κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων στήριξης

Βούλα Κεχαγιά

Την υπόσχεσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανασυνδεθεί με κοινωνικές ομάδες που ταλαιπωρήθηκαν τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης υλοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας. Έτσι, έπειτα από τις συναντήσεις του με εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων, με εκπροσώπους της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σήμερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών.

Οι αγρότες κατά την Κουμουνδούρου είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που έχει πληγεί δραματικά από την εκτίναξη της ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση. Μάλιστα οι παραγωγοί διαμαρτύρονται διότι ενώ δεν μπορούν να πωλήσουν σε υψηλές τιμές τα προϊόντα τους γιατί ουσιαστικά θα μείνουν αδιάθετα τα βλέπουν τελικώς στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και στους πάγκους των λαϊκών αγορών σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναγνωρίζει ότι οι αγρότες και παραγωγοί αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και μάλιστα πέφτουν και οι ίδιοι θύματα της αισχροκέρδειας καθώς η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξής τους.

Έτσι, σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να ξεναγηθεί (για πρώτη φορά) στην μεγάλη κλαδική έκθεση Agrotica στους χώρους της ΔΕΘ και να ακούσει από κοντά τα προβλήματά τους.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε δια ζώσης και τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντούν στο επάγγελμά τους και οι αρτοποιοί δεδομένου ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω του τρομερού κόστους λειτουργίας του αλλά και της μείωσης της κατανάλωσης από τους πολίτες που βλέπουν με τη σειρά τους να συρρικνώνονται τα εισοδήματά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άσκησε έντονη κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα «κούνησε το δάχτυλο» στους αρτοποιούς αραδιάζοντας αναποτελεσματικά μέτρα που αποδεδειγμένα πλέον, αντί να ανακουφίζουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ενθαρρύνουν την ασυδοσία των εταιρειών ενέργειας.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος απαντώντας στον κ. Οικονόμου τον προέτρεψε να επισκεφθεί τους αρτοποιούς που υποφέρουν με την ανοχή Μητσοτάκη και «τότε θα καταλάβει από πρώτο χέρι γιατί…τα ψωμιά της κυβέρνησης είναι λίγα».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώρααγρότεςΣΥΡΙΖΑ