Πολιτική|03.11.2022 07:17

Κρατάει ψηλά την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ: Ενημερώνει την επιτροπή Pega – Πιέζει Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Στοιχεία στην επιτροπή Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Αθήνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών θα δώσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγοντας να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του, φυγομαχεί, επομένως επιβεβαιώνει τις κατηγορίες.

Μάλιστα με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο” ανέφερε πως εάν με βάση τα τελευταία αποκαλυπτικά δημοσιεύματα το παράνομο λογισμικό predator εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία στη χώρα μας και να κατασκοπεύει πολιτικούς αντιπάλους αυτό συνιστά “πρωτοφανή εκτροπή από τη δημοκρατική λειτουργία”.

Γίνεται σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις προς την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για τη λειτουργία του spyware Predator καθώς το καίριο ερώτημα που θέτει στη δημόσια συζήτηση ο Αλέξης Τσίπρας  και αφορά και την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία είναι το εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε μία εκλογική αναμέτρηση με το Predator να παρακολουθεί πολιτικά κόμματα, και τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Μητσοτάκη.

Έπειτα από επιστολή της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγας Γεροβασίλη προς την επιτροπή Pega που διερευνά τη δραστηριότητα του Predator σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώπιόν της θα βρεθεί σήμερα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος ως εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξεταστική αναμένεται να επιδώσει στα μέλη της (ευρωβουλευτές) και το πολυσέλιδο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που τού θέτει συνιστά ατόπημα κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνολική στάση της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού που παρακολουθεί τις εξελίξεις με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στη χώρα μας δεν περνάει καθόλου απαρατήρητη στον Διεθνή Τύπο. Είναι ενδεικτικό πως δημοσίευμα του Economist επισημαίνει την απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA, κάτι που σύμφωνα με το περιοδικό εγείρει υποψίες πως εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις. Έχει τη σημασία του και το σχόλιο του ίδιου δημοσιεύματος πως “αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της (κυβέρνησης) τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές”!

Επίσης σημασία μεγάλη έχει και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε χθες τα πράγματα με το όνομά τους. Δηλαδή αναφερόμενος στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των εφημερίδων “Τα Νέα” και το “Βήμα” που δεν θεωρούνται αντιπολιτευόμενες είπε πως με βάση όσα διάβασε κατανοεί ότι παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά και οι συνομιλίες του με επιχειρηματία, μεγάλο παράγοντα του ποδοσφαίρου, που όπως ο ίδιος ανέφερε “τον κ. Μαρινάκη καταλαβαίνω”.

Παρατήρησε επίσης πως τα δημοσιεύματα κάνουν λόγους και για άλλους υπουργούς που ήταν σε παρακολούθηση, για να απευθύνει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ερώτημα: “Παρακολουθούσες τον Ανδρουλάκη, παρακολουθούσες τον Σπίρτζη, παρακολουθούσες τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης κι αυτός πρέπει να βγει να πει δυο λόγια, τί γίνεται. Ο Σπίρτζης και ο Ανδρουλάκης έχουν πάει στον εισαγγελέα, ο Χρυσοχοΐδης πού θα πάει, στη Β' Αθήνας να εκλεγεί; Το θύμα”;

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θυμίζει πως οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος. Οι ίδιοι που προστατεύθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Οι ίδιοι δηλαδή που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςπαρακολουθήσεις