Πολιτική|18.11.2022 06:45

Μηνύματα όλο νόημα από τον Αλέξη Τσίπρα στην επέτειο του Πολυτεχνείου - Σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις και ακρίβεια

Βούλα Κεχαγιά

Την άρνηση του πρωθυπουργού για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα να εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών στηλιτεύει η αξιωματική αντιπολίτευση με το σχόλιο πως “ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και αυτό δείχνει την ενοχή του”.

Η Κουμουνδούρου πληροφορήθηκε και επισήμως χθες πως ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να απαντήσει στην τρίτη κατά σειρά ερώτηση που τού υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με κεντρικό ερώτημα το εάν η ΕΥΠ παρακολουθεί με “νόμιμη” επισύνδεση υπουργούς που έχουν μπει στο στόχαστρο του κακόβουλου λογισμικού Predator. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί τόσο στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όσο και στην ακρίβεια που “βασανίζει” νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Άλλωστε χθες η Κουμουνδούρου έψεξε τον υπουργό της Ανάπτυξης για τη δήλωσή του πως είναι φυσιολογικό τα σούπερ μάρκετ να βάζουν αντικλεπτικά σε προϊόντα όπως το γάλα για να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Η χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την πορεία -με εντυπωσιακή συμμετοχή του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου υπέκρυπτε αιχμές για τα θέματα της Δημοκρατίας και τους υπονομευτές της.

“Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία και υποτιμούν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να την προστατεύσει διαπράττουν τεράστιο λάθος το οποίο θα το διατυπώσουν σύντομα μέσα από τους αγώνες του λαού και κυρίως μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες για την πολιτική αλλαγή” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή για τις υποκλοπές καθώς ο ίδιος ανέφερε ότι το 2020 ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει υπό παρακολούθηση μέσω της ΕΥΠ τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη για να προσθέσει: “Οι αποδείξεις γι’ αυτό υπάρχουν και βρίσκονται στην ΕΥΠ και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας του κινητού του κ. Χατζηδάκη”. Ο κ. Ραγκούσης προκάλεσε την κυβέρνηση “αν τολμάτε δώστε τώρα την άδεια στην ΕΥΠ να δώσει στη δημοσιότητα αυτές τις αποδείξεις καθώς και στην ΑΔΑΕ να απευθυνθεί στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας των κινητών του κ. Χατζηδάκη. Παρά τις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κανένας από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ τον διέψευσε ή τον αμφισβήτησε.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραPredatorπαρακολουθήσεις