Πολιτική | 21.11.2022 07:21

Κιβωτός του Κόσμου: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Μετά από μια σειρά καταγγελιών αναφορικά με την Κιβωτό του Κόσμου σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. H σύσκεψη θα γίνει υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και άλλων παραγόντων.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά που είναι στην Κιβωτό του Κόσμου όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης. Από την κυβερνητική πλευρά επισημαίνεται πως δεν γίνεται συζήτηση για διακοπή της χρηματοδότησης, ούτε για ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν μείζονα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Από εκεί και πέρα είναι αναγκαίο χωρίς καθυστέρηση να εξεταστούν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες από τις διωκτικές, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές. «Μιλάμε για παιδιά που βρέθηκαν έξω από την εστία τους για διάφορους λόγους και που στις δομές αυτές τους παρέχετε η φιλοξενία και η φροντίδα που πρέπει. Είναι αποτρόπαιο, είναι ανατριχιαστικό να φανταστεί κανείς ότι αυτά που καταγγέλλονται μπορεί να συνέβαιναν. Όμως, δεν είναι δουλειά δική μας να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, πριν η Δικαιοσύνη και η έρευνα των διωκτικών και των δικαστικών Αρχών, σε βάθος, αξιολογήσει όλες τις πτυχές» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, στην σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και για τα μέτρα που υλοποιούνται για να προχωρήσει ο θεσμός της αναδοχής και να μην μένουν σε ιδρύματα τα παιδιά. Μάλιστα, θα εξεταστεί αν απαιτούνται περαιτέρω πρωτοβουλίες στήριξης των ανάδοχων οικογενειών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

κιβωτός του κόσμουκακοποίησηκαταγγελίες για κακοποίησηΜέγαρο Μαξίμουειδήσεις τώρα