Πολιτική|24.11.2022 21:20

Γεωργιάδης για αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ: Στοχεύουν στους συστηματικούς κλέφτες – Υπάρχουν σε πολλές χώρες

Newsroom

Αίσθηση και πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι εικόνες με αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα αλλά και σε άλλα είδη που έχουν τοποθετηθεί σε μερίδα σούπερ μάρκετ.

Για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κλήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: Όπως ανέφερε, τα αντικλεπτικά υπάρχουν σε πολλές χώρες. Είπε επίσης ότι οι αλυσίδες που έχουν βάλει αντικλεπτικά, υποστηρίζουν ότι σε ορισμένα είδη, όπως γάλατα, σαρδέλες, ξυραφάκια, γιατί υπάρχουν οργανωμένες σπείρες, που στέλνουν ανθρώπους και τα κλέβουν εκ συστήματος, για να τα πουλάνε σε παζάρια ή για να τα διακινούν με άλλους παράνομους τρόπους. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι τα γάλατα είναι περιζήτητα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και ότι οι αλυσίδες δεν τοποθετούν τα αντικλεπτικά για να αποθαρρύνουν ανθρώπους με ανέχεια, αλλά τους συστηματικούς κλέφτες.

Ο κ. Γεωργιαδης, δήλωσε ότι αν και το καλάθι του νοικοκυριού, δεν έχει στόχο να λύσει το πρόβλημα, μέχρι στιγμής, η τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του απέδειξε ότι είναι ένα τέχνασμα που πέτυχε να βάλει τις αλυσίδες τροφίμων σε πρωτοφανή μεταξύ τους ανταγωνισμό, καθώς οι αλυσίδες προσπαθούν κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν καλύτερες τιμές στο καλάθι του νοικοκυριού και αναφέρθηκε σε καλάθι αλυσίδας που από τη μία εβδομάδα στην άλλη είχε τιμή χαμηλότερη ως 30%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καλάθι του νοικοκυριούσούπερ μάρκετΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραγάλα