Πολιτική|15.12.2022 12:45

Οικονόμου: Δεν έχουμε στοιχείο ή πληροφορία στη διάθεσή μας ότι οι βελγικές αρχές συνεργάστηκαν με τη χώρα μας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν προκύπτει συνεργασία με τις βελγικές Αρχές για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν έχουμε στοιχείο ή πληροφορία στη διάθεσή μας ότι οι βελγικές αρχές συνεργάστηκαν με τη χώρα μας», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών και παράλληλα έστρεψε τα πυρά του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι λυπηρό και εθνικά επιζήμιο ο κ. Τσίπρας να επιχειρεί να διασύρει την Ελλάδα και να δυσφημεί τη Δικαιοσύνη στο εξωτερικό, όταν μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει, μετά την επίσκεψή του στον κ. Ντογιάκο, την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη, είναι προφανής η ταύτιση του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Τσίπρα, τα ιλαροτραγικά επιχειρήματά τους στην υπόθεση Καϊλή ταυτίζονται απολύτως. Ο κ. Τσίπρας, στη δήλωσή του, δεν ψέλλισε καν τη λέξη "ΠΑΣΟΚ’’. Δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά και επανερχόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή.

«Αποδεικνύεται από την έκβαση της υπόθεσης στο Βέλγιο ότι οι αρχές ασφαλείας, ανάμεσα στα διάφορα μέσα που διαχειρίζονται, είναι και αυτό της παρακολούθησης των πολιτικών προσώπων. Δεν μπορεί να εξαιρούνται από τη δικαιοδοσία των αρχών αν υπάρχει κάποια πιθανή παραβατική συμπεριφορά. Εμείς απλώς αναδείξαμε τα γεγονότα».

Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να εμπλέκουν τις δύο υποθέσεις. «Η κυβέρνηση δεν καλλιέργησε αυτούς τους συνειρμούς περί συσχέτισης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και αυτής της κυρίας Καϊλή», ανέφερε.

Για τις παρακολουθήσεις, επανέλαβε ότι «πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση. Η δικαστική έρευνα αναμένεται να φωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσαφηνίσει όσα φέρονται να έχουν συμβεί. Τα ρυπαρά δίκτυα στα οποία έχω αναφερθεί, αφορούν μια σειρά από περίεργα ζητήματα. Φέρονται, για παράδειγμα, κάποιοι να παρακολουθούσαν -μένει να αποδειχθεί- και κάποιοι να έχουν πάρει αυτά τα στοιχεία παρακολούθησης -και αυτό μένει να αποδειχθεί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακυβέρνησηΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕύα ΚαϊλήQatar GateΓιάννης Οικονόμου