Πολιτική|20.12.2022 14:16

Ηλιόπουλος: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις - «Αιχμηρό» σχόλιο για τα «εικονικά τιμολόγια του Μαξίμου»

Newsroom

Εάν θα παρέμβει εισαγγελέας για τα «εικονικά τιμολόγια της MARC» διερωτάται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μετά το σχετικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας.

Ειδικότερα, η Εφημερίδα των Συντακτών στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει για «εικονικά τιμολόγια για τον δημοσκόπο του Μαξίμου». Με αφορμή αυτό, ο κ. Ηλιόπουλος ρωτά: «Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC;» και προσθέτει: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει».

Όπως εξηγεί έπειτα σε σχετική ανάρτησή του, «σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator».

 

«Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος. Αναμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα», τονίζει στη συνέχεια.

«Κυρίως», επισημαίνει στο τέλος, «αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχίαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑδημοσκόπηση MarcΝάσος ΗλιόπουλοςΚυριάκος Μητσοτάκηςδημοσκοπήσειςδημοσκόπηση