Πολιτική|28.12.2022 20:09

Δημόσια στήριξη Μπακογιάννη σε Ιμάμογλου: Η πολιτική του εξουδετέρωση δεν ωφελεί κανέναν - Η σημασία της υπόθεσης είναι μεγάλη

Μαρία Ζαχαράκη

Τη στήριξή του στον Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο Κώστας Μπακογιάννης, μετά τη δικαστική απόφαση που καταδικάζει το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, ενώ παράλληλα του στερεί και τα πολιτικά δικαιώματα.

«Ήρθαμε να στηρίξουμε έμπρακτα το δήμαρχο, που είναι εκπρόσωπος της Δημοκρατίας», σημείωσε σε ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος τόνισε επίσης ότι «η σημασία της υπόθεσης είναι μεγάλη» και ότι δεν πρόκειται για «προσωρινή πηγή θλίψης και αγανάκτησης».

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε δε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «έχει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Για να το πω απλά αν σήμερα λογοκρίνεται ο δήμαρχος, τι ξημερώνει αύριο για την Τουρκία για τους πολίτες αυτής της χώρας αν δεν επικρατεί το κράτος δικαίου;»

«Η δημοκρατία που υποστηρίζει ο Εκρέμ δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για ανάπτυξη και προϋπόθεση για μία καλύτερη ζωή. Η πολιτική εξουδετέρωση του Εκρέμ δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα επιδρά αρνητικά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στη συνέχεια ο ίδιος σημείωσε: «Η στάση μας θα είναι ξεκάθαρη και η υποστήριξή μας απόλυτη. Στεκόμαστε με τη δημοκρατία και τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

«Έχω πίστη στο πολιτικό σθένος του Εκρέμ», ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραΕκρέμ ΙμάμογλουΚώστας Μπακογιάννης