Πολιτική|27.02.2019 16:34

Σπίρτζης: Σε δυόμιση μήνες αρχίζει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος

Κατερίνα Τζαβάρα

Μέσα στους επόμενους δύο με δυόμισι μήνες θα έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, διαβεβαίωσε τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ενημερώνοντας για το θέμα την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε συγκεκριμένα ότι το έργο συμβασιοποιείται, μέσα στον επόμενο μήνα πρέπει οι παραχωρησιούχοι να καταθέσουν εγγυητικές καλής εκτέλεσης, όπως επίσης φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και έπειτα -εντός το πολύ 40 ημερών- θα ξεκινήσουν τα έργα. Επίσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβλεψε πως το σύνολο του έργου θα έχει περατωθεί σε τριάμισι χρόνια.

Ο κ. Σπίρτζης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις για το ότι ενώ υπήρχε διαγωνισμός του 2014 έγιναν οκτώ νέοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί για διαφορετικές εργολαβίες μέσω των οποίων θα προχωρήσει το έργο. Είπε ότι δεν πρόκειται για κατάτμηση αλλά για παράλληλες διαδικασίες ενώ εξήγησε πως για τον προηγούμενο διαγωνισμό δεν είχε διασφαλιστεί χρηματόδοτηση, υπήρχε κίνδυνος να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένους εργολάβους μεγάλων εταιρειών καθώς και προσφυγή εταιρείας που ήθελε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό. Επίσης, ότι η έγκριση του μεγάλου έργου ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις την άνοιξη του 2018 ενώ έπρεπε να γίνει και μελέτη κόστους οφέλους.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Χρήστος Σπίρτζηςυπουργός Υποδομών και ΜεταφορώναυτοκινητόδρομοςΠάτρα-Πύργος