Πολιτική|14.01.2023 08:21

Nέο «αγκάθι» στο πολιτικό σκηνικό με αφορμή... την γραμματέα Καλογρίτσα - Πώς αποκωδικοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του ΠΑΣΟΚ και τα «κατηγορώ» στην Κουμουνδούρου

Βούλα Κεχαγιά

Ένα νέο “αγκάθι” δοκιμάζει από χθες τις ήδη μουδιασμένες σχέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Η σπουδή της Χαριλάου Τρικούπη να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα πως ο επιχειρηματίας τροφοδοτούσε χρήματα σε φακέλους στην Κουμουνδούρου ζητώντας εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς διαπιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να τους αξιοποιήσει πολιτικά ακολουθώντας την κυβερνητική τακτική.

Είναι ενδεικτικό πως σε υστερόγραφό του στην δήλωσή του πως η γραμματέας Καλογρίτσα θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου για την ψευδομαρτυρία της, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν κρύβει την έκπληξή του για το γεγονός πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε άμεσα την συκοφαντία κάνοντας δε λόγο για μία “άθλια ανακοίνωση” από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη. Σημειώνει πως ο κ. Λοβέρδος που εκμαίευσε την συκοφαντία “είναι ως γνωστόν, όπως και η κυρία Καϊλή πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του” και καταλήγει με το καυστικό σχόλιο: “Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε…”

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά μία μαρτυρία που μετά την απειλή μηνύσεων έγινε προσπάθεια να διασκεδαστεί και μάλιστα ακολουθώντας μία γραμμή που ελάχιστα απείχε από εκείνη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λένε πως η αξιωματική αντιπολίτευση όταν εκδηλώθηκε ένα γεγονός και όχι μία συκοφαντία, όπως η σύλληψη της κυρίας Καϊλή για διαφθορά και μάλιστα με βαλίτσες που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν στράφηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ ζητώντας εξηγήσεις από τον κ. Ανδρουλάκη.

Αντιθέτως, ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνουν που στη δήλωσή του δεν επιτέθηκε μόνο στη ΝΔ με τη γνωστή αναφορά του για “Δούρειο Ίππο” αλλά προσπάθησε να αφήσει υπαινιγμό και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως “εγώ δεν καλύπτω κανέναν”. Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός πως σε κάθε ευκαιρία και σχεδόν σε κάθε δημόσια δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης επιτίθεται εξίσου και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση αφήνοντας αιχμές πως όλοι είναι ίδιοι κι επομένως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την εναλλακτική στα δύο φθαρμένα κόμματα. Θεωρούν πάντως ότι η γραμμή αυτή μπορεί να είναι αμιγώς προεκλογική και ότι θα μεταστραφεί αμέσως μετά τις εκλογές και την ετυμηγορία της κάλπης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΚΙΝΑΛΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΧρήστος Καλογρίτσαςειδήσεις τώρα