Πολιτική|19.01.2023 07:26

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης μιλά για εκλογές για να αποπροσανατολίσει - Προσβλητικά όσα τάζει

Βούλα Κεχαγιά

Την μεγάλη εικόνα «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην οικονομία και αυτή δεν είναι άλλη από την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών την ίδια ώρα που το ΑΕΠ έχει αυξηθεί. Ως εκ τούτου η Κουμουνδούρου αντιπαραβάλλει
τη δίκαιη αύξηση των εισοδημάτων με κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επομένως τη διαμόρφωσή του στα 880 ευρώ απέναντι στις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για καλύτερους μισθούς λίγο πριν από τις εκλογές.

Επίσης, επιμένει στη δίκαιη ρύθμιση των χρεών με κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής αλλά και υπόσχεται αναδιανομή με τέλος στην αισχροκέρδεια με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης συγχρόνως με έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών δισεκατομμυρίων σε τράπεζες, παρόχους ενέργειας και διυλιστήρια.

Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν βγάζουν το μήνα η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί προκλητικά και προσβλητικά για τους πολίτες όσα έταξε χθες ο πρωθυπουργός κατά την περιοδεία του στον Κορυδαλλό την ίδια στιγμή που με την πολιτική του εδώ και έναν χρόνο επιδοτεί -όπως λέει - την αισχροκέρδεια και συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας σε μία προσπάθεια να συζητήσει με τους εκπροσώπους των καταναλωτών τα προβλήματα που βιώνουν εξαιτίας της ανεξέλεγκτης πλέον ακρίβειας κυρίως στα βασικά είδη διατροφής.

Ως προς τους νέους “γρίφους” που έβαλε ο πρωθυπουργός ως προς τον χρόνο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζουν πως ο κ. Μητσοτάκης για να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα προβλήματα και από το σκάνδαλο των υποκλοπών επανέρχεται συνεχώς για επικοινωνιακούς λόγους στο θέμα του χρόνου που θα στηθούν οι κάλπες μόνο και μόνο για να αλλάξει την ατζέντα.

Κατά την Κουμουνδούρου λίγη σημασία έχει το εάν οι εκλογές θα γίνουν Απρίλιο ή Μάιο από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κρατηθεί όσο το δυνατό περισσότερο στην εξουσία με στόχο να ανακτήσει έδαφος και να διορθώσει τη φθορά που έχει υποστεί από την οικονομική του πολιτική και την στάση του απέναντι στη Δημοκρατία. Στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εμφανίζονται σχεδόν έτοιμοι για να προχωρήσουν στις πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων υποψηφίων βουλευτών αν και ένα κομμάτι των ψηφοδελτίων θα παραμείνει ανοιχτό και θα κλείσει με την προκήρυξη των εκλογών. Έως χθες το βράδυ δεν είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που θα συζητήσει και θα εγκρίνει τις υποψηφιότητες κι ως εκ τούτου εικάζεται ότι το πολιτικό όργανο θα συνεδριάσει είτε το Σάββατο είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αλέξης Τσίπραςεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα