Πολιτική|16.03.2023 21:40

Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση Pulse: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος φταίει για τα Τέμπη

Newsroom

Στις 4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.Σύμφωνα με αυτήν, στην πρόθεση ψήφου στις επικείμενες εκλογές (με αναγωγή επί των εγκύρων), η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το νεοναζιστικό μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Οι πολίτες σύμφωνα με τα ευρήματα, προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ  ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 30% των ερωτηθέντων (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων) θα προτιμούσε το  6%.

Στην ερώτηση «Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης χάνει 3 μονάδες με 35%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 27%. Κανένας από τους δύο απαντά το 34%, ενώ υπάρχει ένα 4% ΔΓ/ΔΑ.

Ποιος φταίει για τα Τέμπη

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέΡΑ25ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραεκλογές 2023Τέμπησιδηροδρομικό δυστύχημα