Πολιτική|19.04.2023 06:40

Διακριτές αποστάσεις από τον Γεωργούλη παίρνει ο Τσίπρας - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιχειρήσει απόκρυψη γεγονότων

Βούλα Κεχαγιά

Τις διαχωριστικές γραμμές που θέτει το κόμμα του σε ό,τι αφορά ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή έμφυλης βίας διασαφήνισε χθες ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας διακριτές αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη και τους ισχυρισμούς του ότι δε γνώριζε καν ότι υπήρχαν σοβαρότατες καταγγελίες προς το πρόσωπό του.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιλαμβάνεται ότι θα επιχειρηθεί πολιτική αξιοποίηση των σοβαρότατων καταγγελιών του στελέχους του ΠΑΣΟΚ κατά του αποπεμφθέντος ευρωβουλευτή του κόμματος κι ενδεχομένως αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους χθες η Κουμουνδούρου ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη να παραδώσει την έδρα του. Η προσπάθεια πολιτικοποίησης του ζητήματος φάνηκε τόσο από τις ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη που επιμένει ότι η διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας προήλθε από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από τη γραμμή στελεχών της ΝΔ που υπαινίσσονται ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αλλά δε φρόντισε να απομακρύνει τον καταγγελλόμενο ευρωβουλευτή.

O Aλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες το απόγευμα στο Λαύριο (σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση στη Δράμα) έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις θέλοντας να δείξει ότι το κόμμα του δε θα επιχειρήσει να αποκρύψει ούτε τα γεγονότα, ούτε τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις συνδέονται με τον διαγραφέντα ευρωβουλευτή. «Δε θα λέμε μόνο τα ευχάριστα. Υπήρξε μία σοβαρή καταγγελία για τον μέχρι χθες ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Όμως σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση και έμφυλη βία, για εμάς δεν υπάρχουν “ναι μεν αλλά” δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες. Το μήνυμα λοιπόν που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμία συγκάλυψη καμία ανοχή καμία σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται αυτός», είπε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας τον ακαριαίο τρόπο με τον οποίο αντέδρασε το κόμμα του στις αποκαλύψεις.

«Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μία φήμη»

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, τον Ιούνιο του 2022 έφθασε στον ΣΥΡΙΖΑ μία φήμη για τον κ. Γεωργούλη. Επί τρεις μήνες και έως τον Σεπτέμβριο του 2022 έγινε διερεύνηση σε δύο επίπεδα, όπως εξήγησε η ίδια μιλώντας στο Mega: Πρώτον ζητήθηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις και εκείνος διέψευσε κατηγορηματικά τότε και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζητήθηκε ενημέρωση για το εάν υπήρχε κάποια καταγγελία αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. «Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μία φήμη», είπε με την επισήμανση πως η Κουμουνδούρου έμαθε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντέδρασε ακαριαία σε 15 λεπτά.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο ουδέποτε έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Η ίδια είπε ότι το κόμμα της δε σκέφτεται πως υπάρχει κάποια πολιτική σκοπιμότητα, όμως επεσήμανε πως είναι ένα ερώτημα πως το όλο θέμα προέκυψε λίγο πριν από τις εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςκαταγγελίαβιασμόςΑλέξης Γεωργούληςειδήσεις τώραΕυρωβουλήσεξουαλική κακοποίηση