Πολιτική | 04.05.2023 07:06

Εκλογές 2023 – Επιμένει σε διμέτωπο ο Ανδρουλάκης και στέλνει μηνύματα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα: Οι αναφορές στον Παπανδρέου και το «όχι» σε συγκυβέρνηση

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Κρίθηκαν και οι δύο και πέρασαν κάτω από τη βάση». Με τη φράση αυτή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αφήνουν περιθώριο όταν κανείς τους ρωτά για την επόμενη μέρα των εκλογών. Όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη πλέον επιχειρούν να αποδομήσουν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει – όπως λένε - να «κοπιάρει» τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ηγέτη που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές 2023: Φούλ επίθεση από Ανδρουλάκη 

Το είπε, άλλωστε, ξεκάθαρα στη χθεσινή του συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης στον ΣΚΑΪ: «Ο κ. Τσίπρας με όσα κάνει προσπαθώντας να μιμηθεί το ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματά του, γίνεται τυμβωρύχος του Ανδρέα Παπανδρέου. Και το λέω διότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, ζούμε σε μία άλλη εποχή. Το ΠΑΣΟΚ προσέφερε πολλά στον ελληνικό λαό. Πρόσφερε το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν πριν το 1981. Όμως, τώρα είναι το 2023, και πρέπει να τοποθετηθούμε για τη σύγχρονη Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και γενικά ο ελληνικός λαός θέλει λύσεις. Οι λύσεις δεν δίνονται με τα συνθήματα και ιδιαίτερα όταν έρχονται από πρόσωπα τα οποία έχουν χτυπήσει λυσσαλέα το ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα χρόνια έχοντας αναλάβει μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έπαιζαν τα παιχνίδια του λαϊκισμού μέχρι να κατακτήσουν τη θέση της εξουσίας. Τα προηγούμενα, δε, χρόνια οι παλαιότερες γενιές θυμούνται ποιοι έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο».

Μόνο τυχαία δεν είναι η φράση τυμβωρύχος, καθώς ουδεμία σχέση - όπως τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ- δεν έχει ο Αντρέας Παπανδρέου με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, πολλώ δε μάλλον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, επέμεινε ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει ούτε με τον Αλ. Τσίπρα ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που δεν αφήνει (πολλά) περιθώρια συνεργασίας. «Αν αυτά τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους έως το τέλος, ας υπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο να συγκυβερνήσουν και όποιος είναι πρώτος να τον κάνουν Πρωθυπουργό. Βάζω ένα πλαίσιο που αλλάζει τη χώρα. Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και, αν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα κόμματα, όχι με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, μάλιστα, «έκλεισε» οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Επισήμανε με νόημα ότι είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει η ΝΔ με το ΜέΡΑ25, παρά το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςεκλογές 2023εκλογέςΝίκος Ανδρουλάκης