Πολιτική|05.05.2023 06:45

Εκλογές 2023: Δεν αλλάζουν τα προαπαιτούμενα του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση - Με σκληρό ροκ απαντά ο Ανδρουλάκης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το σκληρό ροκ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να ανεβάζει τους τόνους. Το ίδιο αναμένεται να… συνεχίσει και σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Open και συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».  

Είναι σαφές, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι όσα προσκλητήρια και να απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας δεν αλλάζουν ταπροαπαιτούμενα για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση. «Αν θες να πεις ότι “δεν συνεργάζομαι”, λες “δεν συνεργάζομαι”. Θα το λέγαμε ευθέως. Δεν είναι αμαρτία. Εμείς δεν λέμε αυτό. Λέμε ότι συνεργαζόμαστε, αλλά με προγραμματικές συγκλίσεις. Με τους όρους που έχουμε θέσει. Η γραμμή του προέδρου μας, σε αυτό το σοβαρότατο θεσμικό θέμα, είναι η ίδια από τη στιγμή που εξελέγη μέχρι σήμερα», είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής πριν από λίγες μέρες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χθες, να επανέρχεται.  

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία. Θα πρέπει να σεβαστεί ότι πάρα πολλοί συνοδοιπόροι του Ανδρέα έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλει να το σεβαστεί. Και να πάμε στην ουσία, να πει με ποιο από τα 11 σημεία που κατέθεσα, διαφωνεί. Να κάτσουμε να συζητήσουμε. Να δούμε πού διαφωνεί. Η ΝΔ λέει ότι κοστίζει, όπως έλεγε το 2018 ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν, μια φορά μπορεί να κοροϊδέψει κάποιος πολλούς, λίγους μπορεί να τους κοροϊδέψει περισσότερες φορές αλλά ποτέ όλους για πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.  

Σήμερα, πάντως, το μεσημέρι στις 12:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών είναι η δημόσια Παιδεία,- η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το δημόσιο πανεπιστήμιο καθώς επίσης και  το δημογραφικό.

Μια εξ αυτών, άλλωστε, είναι και η  στήριξη της νέας γενιάς (παρουσίασε χθες τις σχετικές προτάσεις του) και η «επιστροφή» στη χώρα των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας τα χρόνια της κρίσης.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι το κράτος να είναι εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό είναι το όραμα κάθε Σοσιαλδημοκράτη, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος στις επόμενες εθνικές εκλογές. Τέρμα με το κράτος λάφυρο των κολλητών και των φίλων του κ. Τσίπρα, του κ. Μητσοτάκη και οποιουδήποτε θέλει να μείνει πρωθυπουργός εις βάρος όλων ημών, των φόρων μας και του μέλλοντός μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.  

Νέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςεκλογέςΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑ