Πολιτική|08.05.2023 14:17

Εκλογές 2023 - Σκέρτσος: «Bαβέλ στην αριστερή πολυκατοικία» - Μόνη βιώσιμη λύση η αυτοδυναμία

Newsroom

«Πιστεύουμε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα της κάλπης και την εντολή, που θα δώσουν οι πολίτες» επανέλαβε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος απαντώντας σε ερωτήσεις στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «πανικό βλέπουμε στην πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία αλλάζει από τη μία ημέρα στην άλλη τακτική μιλώντας τη μία ημέρα για κυβέρνηση ηττημένων και την άλλη για κυβέρνηση ανοχής» και επέμεινε πως «εμείς έχουμε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, το οποίο ξεδιπλώνουμε και εξειδικεύουμε, ενώ είναι ενταγμένο και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που έχουμε καταθέσει στην Κομισιόν».

Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκέρτσος διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση της Ειρήνης Αγαπηδάκη με το σκάνδαλο της Novartis κάνοντας λόγο για μυθεύματα, αλλά και για στοχοποίηση της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ σχετικά με τη δράση της στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Εκλογές 2023: Τι είπε για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Σε ερωτήσεις για πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν αρκεί να βγαίνουν τα κουκιά» και τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται να κάνει άλματα προς τα εμπρός» και πως «αυτά δεν μπορεί να γίνουν με παίκτες αρνησικυρίας». Υπενθύμισε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει μεταρρυθμίσεις όπως αυτή του ΕΦΚΑ, αλλά και της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για «πιρουέτες», έκανε λόγο για «βαβέλ στην αριστερή πολυκατοικία» και αντιπαρέβαλλε στα παραπάνω την προοπτική μιας «δεύτερης τετραετίας, ακόμα μεγαλύτερων αλλαγών προς όφελος της χώρας, της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

«Οι πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των επιδόσεων στα δημόσια σχολεία, δεν υποστηρίζουν στην πραγματικότητα τους ευάλωτους πολίτες και τους μαθητές», ανέφερε κατόπιν ο κ. Σκέρτσος για το ζήτημα της αξιολόγησης.

Οσον αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης, ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε τη φιλοδοξία η οικονομία να τρέχει με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη, ο κατώτατος και ο μέσος μισθός να αυξηθούν κατά 25%, να μειωθεί το δημόσιο χρέος κάτω από 130% ως το 2027, να αυξηθούν οι νέοι αγρότες κατά 60.000, να ενισχυθούν οι μεταποιήσεις, και οι εξαγωγές, όπως και ο τουρισμός και η Ελλάδα να βρίσκεται στις 10 καλύτερες χώρες παγκοσμίως στο διαμετακομιστικό εμπόριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ΔημοκρατίαεκλογέςΆκης Σκέρτσοςεκλογές 2023ειδήσεις τώρα