Πολιτική | 10.05.2023 21:23

Debate -Εκλογες 2023 - Τσίπρας για οικονομία: Το πρόγραμμά μας έχει κόστος για όσους πλουτίζουν και θα ωφελήσει όσους πληρώνουν την κρίση

Newsroom

«Κοστολογημένο το πρόγραμμά μας και απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Μέχρι τις εκλογές η ΝΔ θα κοστολογήσει το πρόγραμμά μας 180 δισ. ευρώ. (…) Πέρα από το κόστος των δαπανών, υπάρχουν και έσοδα, έσοδα από τη φορολόγηση των υπερκερδών. 15 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, έχουν κέρδη ρεκόρ 25ετίας. Το πρόγραμμά μας θα έχει όφελος για την κοινωνία, αλλά θα κοστίσει σε όσους έχουν αυτά τα υπερκέρδη, θα κοστίσει στα funds που παίρνουν τα σπίτια, θα κοστίσει σε όσους έβγαλαν δισεκατομμύρια την περίοδο της κρίσης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στο debate για την οικονομία. 

Σε δεύτερη ερώτηση του κ. Σρόιτερ, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Δώσαμε αναλυτική κοστολόγηση. Να πούμε κάποιες αλήθειες. Είναι ντροπή αυτοί που δώσαν 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις να μας λένε που θα βρείτε για τις αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους (…) Αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε αυτές τις τομές, σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

debateΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςεκλογές 2023ειδήσεις τώρα