Πολιτική|11.05.2023 00:40

Debate Εκλογές 2023 - Τσίπρας: «Ας μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες κάλπες»

Newsroom

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος του debate των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Debate Εκλογές 2023: Ο κόσμος θα ψηφίσει για κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι πολίτες συνειδητοποίησαν πως τα ντιμπέιτ είναι όφελος για τη δημοκρατία. Και ελπίζω να καταλάβουν κάποιοι το λάθος τους που δεν επέτρεψαν να γίνει ντιμπέιτ το 2019 αλλά και να γίνει ντιμπέιτ το 2023 μεταξύ των 2 διεκδικητών της εξουσίας».

Έκανε δε αναδρομή σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν τηλεμαχίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αλλά και μεταξύ των διεκδικητών της εξουσίας.

«Εγώ προσπάθησα ακόμα και σε αυτούς τους όρους να κόψω από το 1,5 λεπτό που είχα για να θέσω μερικά ερωτήματα», συνέχισε. «Ας μην υποτιμούμε τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο κόσμος θα ψηφίσει για κυβέρνηση σε αυτές τις εκλογές. Ας μην προδικάζουμε ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές. (…) Τουλάχιστον καθίσαμε ο ένας δίπλα στον άλλον».

«Είπα στον κ. Μητσοτάκη ότι η δέσμευσή του για τις επόμενες εκλογές θα είχε μεγαλύτερη αξία εάν ήταν δέσμευση που αφορούσε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Είναι λάθος του που αρνήθηκε ντιμπέιτ μεταξύ μας».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

debateειδήσεις τώραΑλέξης Τσίπραςαποτελέσματα εκλογών 2023εκλογέςεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑ