Πολιτική|19.05.2023 17:12

Εκλογές 2023: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο - Οι «γαλάζιες» κατηγορίες για «κρυφή ατζέντα» και η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχουν πυροδοτήσει τα όσα είπε για το ασφαλιστικό και τους ελευθέρους επαγγελματίες ο Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά και αποχώρησή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που του έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αδιαπραγμάτευτη στήριξη της μεσαίας τάξης την ώρα που ο πρωθυπουργός καταλόγιζε στην Κουμουνδούρου «κρυφή ατζέντα».

Εκλογές 2023: Οι «γαλάζιες» κατηγορίες και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου ακυρώθηκε, αλλά η πολιτική σύγκρουση, μαίνεται καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για κρυφή ατζέντα στο Ασφαλιστικό, αλλά και για άλλα πρόσωπα που παραμένουν στην πρώτη γραμμή.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Σύνταγμα δεσμεύτηκε απέναντι σε ελεύθερους επαγγελματίες και μεσαία τάξη ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση αλλά αντίθετα ελάφρυνση για τη μεσαία τάξη, δεσμευόμενος να την υποστηρίξει οικονομικά και κοινωνικά.

Αναφορικά με το ζήτημα των δηλώσεων του κ. Κατρούγκαλου στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το OPEN, τονίζουν ότι όσα είπε είναι μία προσωπική άποψη και θολώνει το μήνυμα του κόμματος προς τη μεσαία τάξη, ενώ την ίδια ώρα η ΝΔ κρατάει στους εκλογικούς της σχεδιασμούς τον υπουργό που έχει την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη και σημειώνει ότι αυτή είναι η αξιακή διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ «βλέπει» κρυφή ατζέντα πίσω από τα λεγόμενα του κ. Κατρούγκαλου που θυμίζει το 2015 σε ό,τι αφορά την έμμεση φορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως αναφέρουν στο κυβερνών κόμμα. Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιμένει ότι το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε από τα λεγόμενα του Γιώργου Κατρούγκαλου, ενώ σημείωσε ότι και την δεύτερη τετραετία, το μέλημα της ΝΔ εάν είναι αυτοδύναμη, θα είναι η μεσαία τάξη η οποία πρέπει να στηριχθεί, ενώ παράλληλα στράφηκε για ακόμα μία φορά προς τους συνταξιούχους.

Πυρά Ανδρουλάκη κατά Τσίπρα

Σχολιάζοντας την υπόθεση Κατρούγκαλου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «χρυσός χορηγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις συνεχείς παλινωδίες του, ενώ σημειώνει ότι όσα είπε ο πρώην υπουργός, είναι οι απόψεις του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναρωτιέται γιατί έδιωξε τον κ. Κατρούγκαλο και κρατά τον κ. Τσακαλώτο στο κόμμα.

Ενθουσιασμός στην Κουμουνδούρου για την ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί σήμερα στην Αχαΐα την τελευταία του προεκλογική ομιλία. Στην Κουμουνδούρου είναι ενθουσιασμένοι από τον όγκο και τη συμμετοχή του κόσμου στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα, ενώ δίνει μεγάλο βάρος στους νέους και τη συμμετοχή, καθώς εκτιμά ότι εάν οι νέοι φτάσουν στην κάλπη θα είναι η κρίσιμη πληθυσμιακή ομάδα που θα κρίνει το αποτέλεσμα και θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος ΚατρούγκαλοςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατίααποτελέσματα εκλογών 2023Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογέςψηφοδέλτιαεκλογές 2023