Πολιτική | 13.03.2019 13:48

Κυρίτσης: Κανείς δεν πέθανε από μολότοφ – Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Newsroom

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (13/3) στην ΕΡΤ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά. Δήλωσε πάντως ότι στο διάλογο πρέπει να ξαναδούν και το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης. 

Επίσης, ανταπέδωσε τα πυρά στη ΝΔ, με αφορμή την καθυστέρηση στη δική της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «άφησε 110 δικογραφίες σε μία δίκη και προσπαθεί να χρεώσει την καθυστέρηση στην κυβέρνηση».

Η πρώτη αντίδραση για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση «ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ» δεν άργησε να έρθει με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει επίθεση κατά του βουλευτή και του κόμματός του.

Όπως σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς, «υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.

ΣΥΡΙΖΑMarfinΓιώργος ΚυρίτσηςΝέα Δημοκρατία