Πολιτική | 12.06.2023 05:45

Eκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα παιχνίδια με την μειονότητα παίζει ο Μητσοτάκης - Στον Σαρμά σήμερα ο Τσίπρας

Βούλα Κεχαγιά

Επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα καταλογίζει στον πρόεδρο της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κι εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά.

Η Κουμουνδούρου αντιδρά με σφοδρότητα στις αναφορές Μητσοτάκη περί στοιχείων που βρίσκονται σε γνώση του από την ΕΥΠ και κάνει λόγο για εθνικά επιζήμιο και ολισθηρό δρόμο σχολιάζοντας πως όποιος τον επιλέγει «αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη». Το θέμα αναμένεται να θίξει σήμερα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προτού ξεκινήσει την περιοδεία του στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη τη δημιουργία εντυπώσεων πάνω σε κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της μειονότητας στη Θράκη.

Εκλογές 2023: Τι λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ -λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου-κινείται πάντα με θεσμική και πατριωτική υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα. Έτσι και τώρα λαμβάνει την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον αρμόδιο εποπτεύοντα την ΕΥΠ, τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά ώστε να θίξει το γεγονός ότι η ΕΥΠ χρησιμοποιείται για προεκλογικούς σκοπούς. «Ουδείς ξεχνά ότι ο κ. Μητσοτάκης, στο πρόσφατο παρελθόν, χρησιμοποίησε ξανά την ΕΥΠ στο πολιτικό σκηνικό» προσθέτουν. Και κάνουν λόγο για παρακρατικές και σκοτεινές μεθόδους που συμπληρώνονται από τον εκβιασμό Ελλήνων πολιτών στη Ροδόπη από την κα Ντόρα Μπακογιάννη. «Πρόκειται για πρακτικές που βλάπτουν σοβαρά τη χώρα και μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα που έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες» προειδοποιούν οι ίδιοι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σημειωτέον πως μιλώντας χθες το πρωί στον Σκάι ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν απο τις εκλογές ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. “Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό του είμαι 49 ετών, σαρανταενέα χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους από όλα τα κόμματα” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT. Και συνέχισε λέγοντας: Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πρόβλημα; Είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις που πλήττουν την σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της πρώην υπουργού Ντ. Μπακογιάννη στη Ροδόπη παρατήρησε πως “όσοι καταλάβαμε τί έγινε όταν πήγε πάνω η κ. Μπακογιάννη και τους απείλησε “αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία θα περάσετε δύσκολα” κάνοντας λόγο για λογικές Μαφίας. “Λυπάμαι για την έκφραση αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας μάλιστα ότι όταν συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Ερντογάν τον εξανάγκασε να παραδεχθεί δημόσια ότι “υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης”. Πρόσθεσε σε σχέση με την στάση της ΝΔ πως “πρόκειται για ακραίες αντιλήψεις και επικίνδυνες μεθοδεύσεις”.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη αναφέρουν πως ήταν ο ίδιος που ως πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να τού φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Συγχρόνως παρατηρούν πως «η αδελφή του κ. Μητσοτάκη κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά, αν δεν ψηφίσουν ΝΔ το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα».

Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως τότε το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18% και διερωτώνται: «Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία έναντι του έθνους;»

Σε τηλεοπτική του αντιπαράθεση με την κυρία Μπακογιάννη χθες το πρωί ο Γιάννης Ραγκούσης προκάλεσε την πρώην υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε μιλώντας σε μειονοτικούς κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Ωστόσο, όταν τη ρώτησε ευθέως εάν ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ είναι πράκτορας των Τούρκων εκείνη απάντησε «όχι».

ΚΚΕΑλέξης ΤσίπραςΖωή ΚωνσταντοπούλουΚυριάκος ΒελόπουλοςεκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραΕλληνική ΛύσηΜέΡΑ25Νίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Γιάνης ΒαρουφάκηςΝέα Δημοκρατία