Πολιτική|12.06.2023 10:33

Εκλογές 2023 - Κωνσταντοπούλου στο Open: Προβλέψιμο ότι είχαμε τέτοια επίθεση - Η Πλεύση Ελευθερίας παρουσιάζει άνοδο και τους τρομάζει

Newsroom

«Περιμέναμε μια τέτοια επίθεση», αναφέρει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την υπόθεση των αποχωρήσεων που το τελευταίο διάστημα αποτέλεσαν θέμα συζήτησης, ενώ σημειώνει πως η ίδια έχει την ευθύνη να συγκροτήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα που θα ανταποκρίνεται στα όσα θέλει να κάνει το κόμμα, εάν μπει στη Βουλή.

Αρχικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρει στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:

«Το κίνημά μας παρουσιάζει μια φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη του κόσμου και το βλέπουνε και τα κόμματα του συστήματος και δεν τους αρέσει καθόλου και τους τρομάζει. Γι’ αυτό ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι θα είχαμε μια επίθεση, την περιμέναμε, είμαστε το μόνο κίνημα στην Ελλάδα και από τα λίγα στον κόσμο που μιλάμε για την αγάπη.

Η αγάπη διαχρονικά χτυπήθηκε και χτυπιέται μέχρι τώρα. Ο τρόπος για να χτυπηθεί είναι πάντα τέτοιοι είδους επιθέσεις. Δεν θα μας κάμψει αυτό. Ο κόσμος καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά πως υπάρχει μια γυναίκα πολιτική αρχηγός που μπήκε στην ομάδα των καταλληλότερων πρωθυπουργών και πως αυτή η γυναίκα χτυπιέται. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποια είναι η διαδρομή που έχω κάνει, ξέρει ότι πραγματικά έχω δώσει όλο μου το είναι και δίνω όλο μου το είναι για τους πολίτες αυτής χώρας, τους υπερασπίζομαι». 

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως το πολιτικό σύστημα έβαλε τις κυρίες Μπουραζάνη και Πολυχρονοπούλου να καταφερθούν κατά του ονόματός της για τη λίστα της σταυροδοσίας απάντησε: «Oι άνθρωποι που καταγγέλλουν δεν έχουν σχέση με την Πλεύση Ελευθερίας. Εφαρμόζουμε την πολιτική της ανοιχτής πόρτας και υποδεχτήκαμε και αγκαλιάσαμε ανθρώπους που ήρθανε την τελευταία στιγμή για να βοηθήσουν. Οι δύο κυρίες δεν ανακοίνωσαν καν ότι ήταν υποψήφιες. Η μια έλειπε στο Ντουμπάι, η άλλη δεν εμφανίστηκε πουθενά. Δεν τις γνωρίζουν οι υπόλοιποι. Υπάρχει το αλφαβητικό θέμα. Αλφαβητικά είναι οι πρώτες στα ψηφοδέλτια αλλά δεν έχει τόση σημασία αυτό αλλά ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως αυτή η επίθεση δεν έχει τα χαρακτηριστικά μια πηγαίας αντίδρασης».

Όπως εκτιμά η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τίθεται θέμα πικρίας από τις καταγγέλλουσες.

Κωνσταντοπούλου: «Σε θέσεις ευθύνης και σε θέσεις εξουσίας πρέπει να μπουν άνθρωποι που δεν αγαπούν την εξουσία»

Σε ερώτηση για το ότι έβαλε στη λίστα της σταυροδοσίας τον Διαμαντή Καραναστάση, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρει τα εξής: «Όλοι ξέρουμε πως έχει δώσει το αίμα του από την αρχή την Πλεύσης Ελευθερίας. Δεν είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος βολεύτηκα σε μια καρέκλα, ούτε εισέπραξα μισθούς, ούτε βόλεψα κανέναν δικό μου ποτέ για να προσπαθεί κανείς να μου βγάλει τέτοια ρετσινιά. Και βουλευτής όταν ήμουν την αποζημίωσή μου την κατέθετα για άλλους σκοπούς και ποτέ μου δεν γαντζώθηκα σε καρέκλες και εξουσίες.

Έχω να συγκροτήσω μια κοινοβουλευτική ομάδα με δική μου ευθύνη και αυτή θα δώσει τα δείγματα γραφής της Πλεύσης Ελευθερίας στην πρώτη φορά που θα πάει στη Βουλή και θα πρέπει να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλά καθήκοντα. Να είμαστε παρόντες, ενεργοί, διαβασμένοι, να ασκούμε πραγματική αντιπολίτευση, να σταματάμε τις τροπολογίες της ντροπής. Βεβαίως και έχω την ευθύνη οι άνθρωποι οι οποίοι θα τοποθετηθούν να μην πάνε την επόμενη ημέρα σε άλλα κόμματα γιατί τους εξαγόρασαν, να μην δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτό που είναι η προσδοκία του κόσμου για την Πλεύση Ελευθερίας. Και εννοείται πως επέλεξα ανθρώπους για τις θέσεις οι οποίες αναμένεται να είναι εκλόγιμες, οι οποίοι ξέρω πάρα πολύ καλά ότι δεν θα προδώσουν την υπόσχεση που έχουμε δώσει στον κόσμο. Ξέρω πως κανένας τους δεν εξαρτιέται από την καρέκλα γιατί κανένας τους δεν την ζήτησε.

Ο Διαμαντής δεν είναι μόνο ο σύντροφός μου, είναι ο συνιδρυτής μου στην Πλεύση Ελευθερίας που έχει σηκώσει στην πλάτη του το μεγαλύτερο ποσοστό των πρωτοβουλιών, έχει εμπνευστεί τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία ήταν εκείνος που ακόμη και όταν δούλευε σε διεθνή παραγωγή στην Ύδρα, συντόνιζε την προεκλογική μας καμπάνια. Δεν είναι ένας άνθρωπος που έρχεται ουρανοκατέβατος και στην Πλεύση Ελευθερίας ζήτησαν  να μπει στα ψηφοδέλτια, με έπεισαν να προσπαθήσω να τον πείσω οι περισσότεροι υποψήφιοι. Είναι ένας άνθρωπος που έδωσε την ψυχή του και είναι απαραίτητος».

«Σε θέσεις ευθύνης και σε θέσεις εξουσίας πρέπει να μπουν άνθρωποι που δεν αγαπούν την εξουσία», τόνισε ακόμα η κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΒελόπουλοςΚόμμα ΝίκηΜέΡΑ25Ζωή ΚωνσταντοπούλουΝέα Δημοκρατίααποτελέσματα εκλογών 2023Γιάνης ΒαρουφάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΠΑΣΟΚεκλογές 2023Πλεύση ΕλευθερίαςεκλογέςΝίκος Ανδρουλάκης