Πολιτική|19.06.2023 21:26

Εκλογές 2023 - Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε επίδοξους Υπουργούς: Τα κουστούμια είναι χρήσιμα για γάμους και βαφτίσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι «ψάχνονται» για ένα Υπουργείο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. «Όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους Υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα Υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις τού καλοκαιριού που έρχεται», τόνισε χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την ανάληψη χαρτοφυλακίων.  Όπως, μάλιστα, προσέθεσε η προσήλωσή του αυτή  στιγμή είναι η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση εν όψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Ο πρώην πρωθυπουργός, παράλληλα, απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα είχε υποστηρίξει δεν είναι καλό η Βουλή να έχει πολλά μικρά κόμματα. «Είναι θλιβερό να ακούω σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι μπορεί η επόμενη Βουλή να είναι μία Βουλή στην οποία θα μπουν πολλά μικρά κόμματα, όταν ο ίδιος ακριβώς αυτό επιδίωξε με την απλή αναλογική.  Θυμίζω ότι αν στις κάλπες της 21ης Μαΐου ίσχυε ο νόμος της ενισχυμένης αναλογικής θα είχαμε πέντε κόμματα στη Βουλή και μία σταθερή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά το ναυάγιο εξέφρασε την οδύνη του, επισημαίνοντας ότι το μεταναστευτικό ζήτημα είναι στην επικαιρότητα και στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας εδώ και αρκετά χρόνια τώρα.«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2015 η χώρα είχε μία τελείως διαφορετική πολιτική, ανοιχτών συνόρων. Πέρασαν από την πατρίδα μας παραπάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες. Πάρα πολλοί και τότε είχαν χάσει τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου. Τότε είχαμε το κολαστήριο της Μόριας. Και το 2019, όταν η κυβέρνησή μας ήρθε στα πράγματα με νωπή εντολή του ελληνικού λαού, αποφάσισε τότε να ακολουθήσει μία διαφορετική πολιτική στο ζήτημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ροές των μεταναστών και των προσφύγων στο Αιγαίο, αποσυμφορώντας τα νησιά μας, μειώνοντας σημαντικά τα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε όλη την επικράτεια, δημιουργώντας νέες δομές στα νησιά του Αιγαίου, ανθρώπινες δομές. Κλείνοντας πια το κολαστήριο της Μόριας και φροντίζοντας τους πιο ευάλωτους από αυτούς οι οποίοι έφτασαν κατατρεγμένοι στην ελληνική επικράτεια. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στα ασυνόδευτα ανήλικα», είπε. 

 Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη δεν έχουν πει το αυτονόητο

Για την υπόθεση της Ροδόπης θύμισε ότι  δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πει κουβέντα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δεν έχουν πει το αυτονόητο: ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική μειονότητα, ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. «Αυτό προφανώς δημιουργεί πολλά εύλογα ερωτηματικά, κυρίως για τη στάση την οποία θα κρατήσουν, κα. Πατρινού και κ. Θεοδόση, την επόμενη μέρα, εφόσον εκλεγούν στη Βουλή. Αν πραγματικά θα είναι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας ή αν κάποια στιγμή θα αυτοπροσδιοριστούν ως εκπρόσωποι της «τουρκικής» μειονότητας. Εξάλλου, από ό,τι είδα και σήμερα, δεν έχουν καμία δυσκολία να πηγαίνουν και να φωτογραφίζονται κάτω από πανό τα οποία μιλάνε ξεκάθαρα για "τουρκική" μειονότητα της Θράκης», συμπλήρωσε. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠΑΣΟΚΕλληνική Λύσηαποτελέσματα εκλογών 2023Δημήτρης Κουτσούμπαςειδήσεις τώραΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Κυριάκος ΒελόπουλοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΝέα Δημοκρατίαεκλογές 2023εκλογέςΚΚΕ