Πολιτική|23.06.2023 07:15

Εκλογές 2023 - ΠΑΣΟΚ: Καμία ταύτιση Μάντζου με τον Πάτση - Παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σωσίβιο για να μην …πνιγούν ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ και έτσι χθες στόχος έγινε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, επειδή ασκούσε τη…δικηγορία και μάλιστα σε ένα γραφείο που αποτελείτο από αρκετούς δικηγόρους. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η επίθεση μόνο τυχαία δεν είναι, ειδικά λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, καθώς το ΠΑΣΟΚ «απειλεί» πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 2023: «Καμία σχέση με Πάτση»

Οι πρόσφατες αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη στον Νίκο Παπά, ο οποίος όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ αν και καταδικασμένος (με 13-0) παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια, φαίνεται ότι ενόχλησαν τον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να «ψάξει την ισοφάριση».

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Ο Δημήτρης Μάντζος απλώς άσκησε το επάγγελμά του και μάλιστα με «εργασιακή ύλη» που είχε νωρίτερα ψηφίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, συνεχίζουν, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ταύτιση ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και τον κ. Πάτση, διότι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε εξαγοράσει κόκκινα δάνεια αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο Δ. Μάντζος έκανε μια δικηγορική πράξη! Και, τέλος, από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στα ψηφοδέλτια.

«Μου λέει μάλιστα ο κ. Τσίπρας να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερος του συνεργάτης καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο "βρώμικο" παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών και, αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει στα ψηφοδέλτιά του.Ο κ. Τσίπρας μιλά για "κόκκινα δάνεια"; Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από τον νόμο, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη από το πολιτικό σύστημα. Είναι ο πρωθυπουργός που ψήφισε να παραδοθούν 90 δισ. "κόκκινα δάνεια" στα funds, ενώ υποσχόταν "σεισάχθεια", και μου κάνει σήμερα ηθικά μαθήματα για έναν νέο δικηγόρο, που υπέγραψε μία νομική πράξη σε μία δικηγορική εταιρεία. Είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες και προσθέτουν ότι ο πανικός τους δεν κρύβεται. «Θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέΡΑ25Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚΚΕΓιάνης ΒαρουφάκηςΑλέξης ΤσίπραςΠΑΣΟΚΝέα ΔημοκρατίαεκλογέςΕλληνική ΛύσηΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση ΕλευθερίαςΚυριάκος Βελόπουλοςειδήσεις τώραΑνδρέας Πάτσηςεκλογές 2023Νίκος ΑνδρουλάκηςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023Κόμμα Νίκη