Πολιτική|23.06.2023 17:48

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ξέρουμε τις έδρες, τα αποτελέσματα και το εάν υπάρχει αυτοδυναμία

Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών η γενική πρόβα, για την μετάδοση των αποτελεσμάτων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ξέρουμε τις έδρες, τα αποτελέσματα και το εάν υπάρχει αυτοδυναμία

Το πρώτο αποτέλεσμα εκτιμάται στις 20:30 το βράδυ, αφού αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται με λίστα και δεν θα χρειαστεί καταμέτρηση σταυρών. Η ενσωμάτωση θα προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Στις εκλογές της 21ης Μαίου το 80% της Επικράτειας είχε ενσωματωθεί στις 22:10. Η πρόβα πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων της Singular Logic.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε πως «τα αποτελέσματα θα είναι πάλι νωρίς. Την προηγούμενη φορά είχαμε σχεδόν το 90% πριν τις 22:00. Θεωρώ ότι τώρα θα το έχουμε ακόμα γρηγορότερα».

Με βάση την εκτίμηση του κ. Σταυριανουδάκη, μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής θα είναι γνωστό αν υπάρχει αυτοδυναμία, πόσες έδρες θα έχει το κάθε κόμμα, αλλά και το ποια κόμματα μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςεκλογέςΓιάνης ΒαρουφάκηςΚυριάκος ΒελόπουλοςΕλληνική ΛύσηΠλεύση Ελευθερίαςαποτελέσματα εκλογών 2023Ζωή Κωνσταντοπούλουεκλογές 2023ειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΔημήτρης ΝατσιόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαΚόμμα ΝίκηΣΥΡΙΖΑΚΚΕΜέΡΑ25