Πολιτική | 14.03.2019 15:06

Κουτσούμπας: Συγκλίσεις για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Κατερίνα Τζαβάρα

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εντόπισε «μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα συγκλίσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ», στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με «κοινό στόχο», όπως είπε «ένα θωρακισμένο πολιτικό σύστημα, που θα υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική».

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «ενδιαφέρεται να προωθήσει γρήγορα την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να καθιερωθεί η αστική πολιτική» ενώ τόνισε πως «είναι δυνατόν να δούμε να ξεδιπλώνεται για μία ακόμη φορά η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ για αντιστροφή της πραγματικότητας παρά που δεν πέρασε η πρότασή του για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό».

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «από κοινού δε λένε κουβέντα για τα άρθρα που παραχωρούν πακτωλό χρημάτων σε ξένα συμφέροντα».

Εντόπισε επίσης ατολμία στην κυβέρνηση που δεν ενσωμάτωσε μια σειρά από «υπερώριμα αιτήματα» τα οποία περιλαμβάνονται στην πρόταση του ΚΚΕ καθώς και   από την «εκκωφαντική σιωπή της» έναντι των προτάσεων του ΚΚΕ για κατάργηση των άρθρων 27, 28, 80 που ουσιαστικά οδηγούν σε παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

αναθεώρηση ΣυντάγματοςΔημήτρης Κουτσούμπας