Πολιτική|14.03.2019 15:45

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει

Newsroom

«Ας αποχαιρετήσουμε, λοιπόν, σήμερα άλλες τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες», κάλεσε τους συναδέλφους του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Ολομέλειας.

Αναφερόταν, όπως ανέλυσε, στην «ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εντασσόταν στις σύγχρονες χώρες, που δεν απαγορεύουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια» και στην «ευκαιρία για περιορισμό της ασυλίας άρα και της αυθαιρεσίας των πολιτικών». Επίσης όπως είπε «Ας αποχαιρετήσουμε, όμως, σήμερα και τη μόνη πιθανότητα που είχαμε για μια ενωτική λύση στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε συνεχίζοντας πως «είμαστε σε μια Βουλή που δεν ακούει!». Εξήγησε ότι «η ΝΔ δεν θέλει μια νέα σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, με σεβασμό στην Ορθοδοξία, στις θρησκείες όλων, αλλά ταυτόχρονα χωρίς παρεμβάσεις των Μητροπολιτών στην εκπαίδευση, στα ατομικά δικαιώματα, στην καύση των νεκρών… Και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως δεν θέλει μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με ηγεσία που θα απολαμβάνει μια ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση. Θέλει, όπως και όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, ηγεσίες διορισμένες από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε επίσης πως «όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του κώδικα Ποινικής Δικονομίας είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν θέλουμε να ακούσουμε, δεν θέλουμε να συζητήσουμε, θέλουμε μόνο να επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή την πολιτική κυριαρχία μας».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές επισημαίνοντας πως «σε 70 μέρες η Ευρώπη θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε μια ευρωπαϊκή αναγέννηση, όπως μας καλεί και ο Πρόεδρος Μακρόν ή θα μείνει στάσιμη και ακόμα χειρότερα θα κάνει βήματα πίσω».

Συνταγματική ΑναθεώρησηΣταύρος Θεοδωράκης