Πολιτική | 30.06.2023 19:45

Προς αναζήτηση ηγεσίας ο ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - Τα φαβορί για την κούρσα διαδοχής και οι... «κρυφές» ζυμώσεις

Newsroom

Πρόεδρο, επικεφαλής της Κ.Ο. και πολιτικό αφήγημα αναζητά επειγόντως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση Τσίπρα που πάγωσε τους πάντες στην Κουμουνδούρου με την κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας να πραγματοποιείται την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN, στο τραπέζι θα ανοίξει ο χάρτης της επόμενης ημέρας με τη μειοψηφία να θέλει άμεσα εκλογή από τη βάση μέχρι και τις 20 Ιουλίου, ενώ υπάρχει και η άποψη της κίνησης μελών που μιλά ακόμα και για εκλογή τον Σεπτέμβρη.

Τα βλέμματα στρέφονται στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ενότητα και να ανεβάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τα ποσοστά της 25ης Ιουνίου. Η Έφη Αχτσιόγλου -που για πολλούς είναι το φαβορί- κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της ενώ πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.

Αποκαλυπτικός για την προσπάθεια Τσίπρα να διατηρήσει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη ως τη δεύτερη κάλπη είναι ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης που ανέλαβε τη στρατηγική επικοινωνία την επίμαχη περίοδο.

Η βραδιά της μεγάλης εκλογικής ήττας ήταν δύσκολη στην Κουμουνδούρου και σε κάποιες  περιπτώσεις τα πράγματα ξέφυγαν καθώς όπως επιβεβαίωσε στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ο Πάνος Ρήγας δέχτηκε επίθεση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι «κρυφές» ζυμώσεις και η θέση Αχτσιόγλου-Χαρίτση

Σε κάθε περίπτωση, 24 ώρες μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος δεν υπάρχει ούτε μία κατατεθειμένη υποψηφιότητα, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN γίνονται επαφές και συνομιλίες που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η πιο πιθανή υποψηφιότητα είναι αυτή της Έφης Αχτσιόγλου, καθώς βρίσκεται στη νέα γενιά στελεχών και πιστεύεται ότι μπορεί να δώσει μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με άλλα στελέχη. Σε παρόμοια θέση ωστόσο βρίσκεται και ο Αλέξης Χαρίτσης, ωστόσο και οι δύο φαίνεται πως θα στηρίξουν αμφότεροι τις υποψηφιότητές τους και δύσκολα θα είναι υποψήφιοι και οι δύο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στους πιθανούς υποψηφίους ενδέχεται να είναι και ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος ωστόσο δεν έχει θέση στη Βουλή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΈφη ΑχτσιόγλουΑλέξης Χαρίτσηςειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΒουλή