Πολιτική | 01.07.2023 19:49

Γεωργιάδης για περιστατικό στην Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει»

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο με εργαζόμενο σε γνωστό beach bar της Ρόδου που αναγκάστηκε να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το περιστατικό το απόγευμα του Σαββάτου. Ο κ. Γεωργιάδης είπε στην τηλεόραση ALPHA πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις αφού «δεν μπορεί το κράτος να είναι πανταχού παρόν». «Με το που το είδα πήγε το κλιμάκιο ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για να διαπιστωθεί αν είναι όλα νόμιμα στην επιχείρηση», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως «θα είμαι απολύτως σαφής για να μην γίνει παρεξήγηση» για το περιστατικό στη Ρόδο: «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου».

Σε ό,τι αφορά τον 22χρονο μάγειρα που κάηκε με καυτό λάδι ενώ εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Κρήτης, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «με δική μου συζήτηση η Επιθεώρηση βρέθηκε στην επιχείρηση και πληρώθηκαν όλα στον εργαζόμενο, πληρώθηκε πρόστιμο και έγινε κανονική πρόσληψη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώραΡόδοςεργαζόμενος