Πολιτική | 05.07.2023 22:16

Πώς «διάβασε» την παραίτηση Λοβέρδου το ΠΑΣΟΚ: Το κοινό μυστικό για τη σχέση του με τον Ανδρουλάκη και το παρασκήνιο στη Χαριλάου Τρικούπη

Newsroom

Η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα έφευγε από το ΠΑΣΟΚ μόλις 10 μέρες μετά τις εκλογές. Στενός του συνεργάτης παρέδωσε το πρωί της Τετάρτης (5/7) επιστολή με εμπιστευτικό περιεχόμενο στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη και σχεδόν ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα η δήλωση της παραίτησής του.

Στο επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρξε αιφνιδιασμός και κανείς δεν θέλησε να μιλήσει για την ουσία των όσων έγραψε στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. Η μόνη αναφορά ήταν ανεπίσημη και χαρακτήριζε «παράδοξο» το ότι προεκλογικά ο Ανδρέας Λοβέρδος αγωνιζόταν για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών και 10 ημέρες μετά, κάνει λόγο για πολιτικές διαφωνίες.

Με τον Ανδρουλάκη ήταν «δύο ξένοι»

Ήταν κοινό μυστικό στην Χαριλάου Τρικούπη πως Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης ιδίως μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2021, ήταν δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Η Χαριλάου Τρικούπη είχε ενοχληθεί από την κριτική του πρώην βουλευτή για την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην θέλει για πρωθυπουργό Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά ένα τρίτο πολιτικό πρόσωπο που δεν κατονόμαζε. Το ΠΑΣΟΚ, είχε μιλήσει τότε, για κοινές αγωνίες Λοβέρδου και «γαλάζιων» υπουργών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε επανέλθει στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την ηγεσία.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.
Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαριλάου Τρικούπηειδήσεις τώραΑνδρέας ΛοβέρδοςΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης