Πολιτική|06.07.2023 12:25

Βίτσας: Να πει ο Τσίπρας ποιον θέλει Πρόεδρο - Εγώ προτιμώ τον Τσακαλώτο

Newsroom

Την προτίμησή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Βίτσας.

Ωστόσο, όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, είναι επιλογή του πρώην υπουργού Οικονομικών το εάν θα κατέλθει υποψήφιος πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δική του υπόθεση. Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, πλήρως. Σας λέω ότι θα με ενδιέφερε να κατέβει και θα είναι η πρώτη προτίμησή μου ο Ευκλείδης. Το εάν τελικά κατέβει είναι δικό του θέμα. Σε 2-3 ημέρες θα ξέρουμε», σημείωσε ο κ. Βίτσας.

Την ίδια ώρα σε ερώτηση για τις πολιτικές-ιδεολογικές διαφορές που έχουν Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος σημείωσε: «Τεράστιες δεν έχουν, αλλά έχουν διαφορές. Εγώ για παράδειγμα είμαι πιο κοντά στις αντιλήψεις του Ευκλείδη».

«Να πει ποιον θέλει ο Τσίπρας»

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώσει ποιον θέλει να στηρίξει για την προεδρία του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης πρέπει να πει ποιόν ή ποιά θέλει να στηρίξει για την προεδρία. Έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία. Στην αρχή ο Τσίπρας, εκτός Τσακαλώτου, έμοιαζε πολύ με τα παιδιά που προαλείφονται για πρόεδροι. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος της γενιάς του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΔημήτρης ΒίτσαςΣΥΡΙΖΑΕυκλείδης Τσακαλώτος