Πολιτική|12.07.2023 14:00

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Πώς αποτιμά η Αθήνα το τετ α τετ - «Ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY

Θετική ήταν η πρώτη αποτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Σοφία Φασουλάκη στον αέρα του OPEN, το κλίμα πριν από τη συνάντηση ήταν πολύ θερμό, και επειδή το τετ α τετ κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Όλαφ Σολτς δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης θα δώσει ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. 

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν έγραψε στο Twitter: «Συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Είθε η συνάντησή μας να αποβεί ωφέλιμη για τις χώρες μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραελληνοτουρκικάελληνοτουρκικές σχέσειςκυβέρνησηΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία