Πολιτική|20.07.2023 14:00

Ενόχληση σε τουρκικά ΜΜΕ από την ανάρτηση Μητσοτάκη για την εισβολή στην Κύπρο - «Εξωφρενικές δηλώσεις για την Ειρηνευτική Επιχείρηση»

Newsroom

Ενόχληση επικρατεί σε ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ μετά από την ανάρτηση του Μητσοτάκη για την ημέρα μνήμης για τη συμπλήρωση 49 ετών από την εισβολή στην Κύπρο.

 

Δημοσίευμα της στενά φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας Σαμπάχ καταγγέλλει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter.

«Εξωφρενική ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη! Στοχοποίησε την Τουρκία με έναν σκανδαλώδη χάρτη. Έχουν περάσει ακριβώς 49 χρόνια από την Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο, η οποία διεξήχθη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για να τερματιστεί η καταπίεση, οι διώξεις και οι σφαγές των Τουρκοκυπρίων από τους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν συνένοχος στις διώξεις, χρησιμοποίησε εξωφρενικές δηλώσεις για την επιχείρηση. Μοιράστηκε έναν σκανδαλώδη χάρτη».

Στο ρεπορτάζ το φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση κανάλι Α Χαμπέρ σχετικά με την άφιξη του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα, ο ρεπόρτερ ανέφερε ότι «το αεροπλάνου του Τ/προέδρου μετέβη απευθείας από το Αμπού Ντάμπι στην "ΤΔΒΚ"» και πως «σύντομα αναμένεται να προσγειώνονται απευθείας εδώ αεροπλάνα από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία».

Τουρκίαειδήσεις τώραΚύπροςΚυριάκος Μητσοτάκης