Πολιτική|21.07.2023 06:15

ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Ζέφης Δημαδάμα μετά την τοποθέτησή της σε θέση γενικού γραμματέα – Προβληματισμός στη Χαριλάου Τρικούπη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μπορεί ο Ανδρέας Σπυρόπουλος να διέγραψε με fast track διαδικασίες τη Ζέφη Δημαδάμα από το ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλα αυτά στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι η διαρροή στελεχών συνιστά ένα… ζήτημα.

Όχι, βέβαια, πρώτο μεγέθους δεδομένου ότι κανένα από τα στελέχη που πήγαν προς τη ΝΔ θεωρούνταν «πρωτοκλασάτα», αλλά δεν παύει να δημιουργεί αναταράξεις και να φέρνει το κόμμα σε δύσκολη θέση.

Σίγουρα, όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να πορευτεί με αυτούς που πραγματικά θέλουν να βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και δεν «θαμπώνονται» από κυβερνητικές θέσεις και οφίτσια. Θυμίζουμε ότι πριν την κυρία Δημαδάμα στη ΝΔ είχε προσχωρήσει και ο Σπύρος Καρανικόλας, η Ελευθερία Φτακλάκη αλλά και ο γιος του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Απόστολος.

Σίγουρα για το ΠΑΣΟΚ η κυρία Δημαδάμα αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση, καθώς είχε γράψει αρκετά χιλιόμετρα στη Χαριλάου Τρικούπη και μάλιστα υπήρξε στενή συνεργάτιδα της Φώφης Γεννηματά.

Παρ’ όλα αυτά στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν από την πρώτη στιγμή ότι θα έπρεπε να αντιδράσουν άμεσα, διαγράφοντάς την. Η Ζέφη Δημαδάμα με την αποδοχή του διορισμού της στη θέση της Γ. Γ. Ισότητας στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτικά έθεσε εαυτόν εκτός ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Με απόφαση μου διαγράφεται από  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του κόμματος. Επίσης δρομολογήθηκε ήδη η αντικατάσταση της στο PES WOMΕN», ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος.

Η ίδια, πάντως, σε ανάρτησή της στέκεται στο γεγονός ότι αναλαμβάνει μια αποστολή εθνικού χαρακτήρα (και όχι κομματικού) η ευόδωση της οποίας προϋποθέτει τη συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων., αφήνοντας να εννοηθεί η τοποθέτησή δεν έχει κομματικά κριτήρια.

Υποστηρίζει, δε, ότι «αποδέχθηκα την πρόταση να τεθώ επικεφαλής αυτής της Γραμματείας με αίσθημα ευθύνης και χρέους για να καταθέσω την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησα έχοντας αφιερώσει σε αυτά τα κρίσιμα για τη δημοκρατία ζητήματα όλες μου τις δυνάμεις διαχρονικά και επιδιώκοντας πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμίζουν την πρόσφατη επιλογή της να μην είναι υποψήφια. Τότε, μάλιστα, έγραφε: «Η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους».

ΠΑΣΟΚδιαγραφήκυβέρνησηειδήσεις τώρα